Annonce
Vejle

Ny rekord: Rødkilde-elever samlede flere penge ind end nogensinde

Rødkilde-eleverne samler ind til Stairway ad mange kanaler. Blandt andet går gymnasiets drama-elever på gaden som levende statuer. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Siden 1993 har Rødkilde Gymnasium samlet ind til børneorganisationen Stairway Danmark, der hjælper udsatte børn. I år satte skolen rekord, og nu dobler en amerikansk fond op.

Vejle: Stor opbakning og ukueligt engagement blandt eleverne har resulteret i, at Rødkilde Gymnasiums årlige indsamling til den danske børneorganisation Stairway Foundation i år kunne sætte rekord.

Eleverne, der 26. september fik skolefri til formålet, lykkedes i år med at indsamle 257.543 kroner. Det er dethøjeste beløb i indsamlingens 25-årige historie og ét, der imponerer Tune Nyborg fra foreningen Stairway Danmark.

- Det er et imponerende resultat, som vi er dybt taknemmelige over. Det er fantastisk at opleve det engagement og den kreativitet, som eleverne viser i indsamlingen. Man bliver stolt og glad over, at så mange unge mennesker lægger så meget energi i noget, der rækker langt ud over dem selv, siger han i en pressemeddelelse.

Indsamlingen går til at hjælpe mere end 600 børn fra fattige og udsatte familier i Filippinerne til at få en uddannelse - og dermed en vej ud af fattigdommen. Nærmere bestemt i lokalområdet på øen Mindoro syd for hovedstaden Manila.

Beløbet, der bliver sendt afsted til de udsatte filippinske børn, stopper dog ikke ved den cirka kvarte million, Rødkilde-eleverne har indsamlet. Den amerikanske fond Tondo Foundation fordobler nemlig pengeposen, som samlet kommer til at beløbe sig til mere end en halv million kroner.

Det er et imponerende resultat, som vi er dybt taknemmelige over. Det er fantastisk at opleve det engagement og den kreativitet, som eleverne viser i indsamlingen. Man bliver stolt og glad over, at så mange unge mennesker lægger så meget energi i noget, der rækker langt ud over dem selv.

Tune Nyborg, Stairway Danmark
Elever fra Rødkilde Gymnasium overrækker checken til Tune Nyborg fra Stairway Danmark. Det indsamlede beløb er det højeste i 25 år. Privatfoto: Rødkilde Gymnasium

En del af Rødkildes identitet

Det er ikke kun den amerikanske fond, der er imponeret over det stykke indsamlingsarbejde, eleverne har lagt for dagen.

Også skolens rektor, Kristine Kortnum, roser engagementet og fortæller, at der er blevet udvist stor kreativitet i indsamlingen. Foruden den traditionelle stemning af dørklokker, bevæbnet med indsamlingsbøsser, har flere taget ekstra vagter på fritidsjobbet og fået deres forældre til at sponsorere rydning af skrald og affald på gader og stræder.

- Eleverne mærker, at det virkelig gør en mærkbar forskel for børn i et fattigt land. Alle ved, at det er et stærkt og godt projekt, og at pengene bruges effektivt og målrettet. Det er med til at styrke opbakningen, siger rektor Kristine Kortnum.

Hun forklarer, at den årlige indsamling ligger godt i tråd med skolens værdier.

- Samarbejdet med Stairway er en vigtigt del af Rødkilde Gymnasiums identitet og ånd. Det rummer meget af det, som vi i det almene gymnasium ønsker at stå for: Internationalt udsyn, forståelse for verden og engagement, som rækker ud over det nære, siger Kristine Kortnum.

Organisationen Stairway Danmark er grundlagt af vejlenseren Lars Jørgensen, der er tidligere elev på Rødkilde Gymnasium.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce