Annonce
Vejle

Ny restaurant har fået flyvende start

Tirsdag kom der fisk, muslinger og andet godt fra havet og husets køkken i de to glasmontrer, så Lars Aastrup kunne åbne fiskebutikken hos Fisk & Frokost. Foto: Mette Mørk
Fisk & Frokost åbnede i sidste uge som frokostrestaurant og har nu åbnet fiskebutik. Alle borde er stort set optaget frem til jul.

Vejle: Birthe og Lars Aastrup har svært ved at få armene ned i ren begejstring efter åbningen af deres frokostrestaurant Fisk & Frokost.

Men tid til at juble over de første åbningsdage har parret, som i en lang årrække drev Restaurant Neptun, dog slet ikke.

De har travlt med at tilberede og servere mad for gæsterne i Fisk & Frokost, som parret åbnede dørene til torsdag i sidste uge, og som tirsdag fik føjet fiskebutikken til det smalle lokale i Vissingsgade.

- Vi har fået en forrygende modtagelse. Vi har haft fuld hus i restauranten, siden vi startede. Tirsdag havde vi haft 39 gæster til frokost, da dagen var gået, selvom vi kun har plads til 16-18 gæster ad gangen, og i dag har vi de første 10 borde forudbestilt. Det er overvældende, siger Lars Aastrup.

Vi har fået en forrygende modtagelse. Vi har haft fuld hus i restauranten, siden vi startede.

Lars Aastrup, restauratør

Den rigtige beslutning

Allerede nu føler han sig overbevist om, at parret har truffet den rigtige beslutning ved at vende tilbage til Vejle med et spisested. Det var ellers parrets planer at prøve livet som arbejdstagere hver for sig, da de i sommer valgte at lukke Neptun i Mary's.

Men nu er de igen selvstændige restauratører i hjertet af Vejle og har ordrebogen fyldt op helt frem til jul. Der er kun enkelte ledige borde i restauranten, hvor køkkenet er åbent fra 11.30 til 16.

Men det smalle lokale, hvor Vejles Michelin-restaurant MeMu havde sin spæde begyndelse, er mere end blot en frokostrestaurant. Når man træder ind i forlokalet, er to glasmontrer det første, man møder.

De var tomme på Fisk & Frokosts første åbningsdage, men er nu fyldt med sildefileter, friske muslinger, hele rødspætter, fiskefars, smørfisk, rejesalat og andet godt fra havet og husets køkken.

Annonce

Ikke samme segment

Dermed har gågademiljøet igen fået en fiskehandler efter et par forsøg i Mary's, hvor Neptun også havde en fiskebutik et halvt år.

Den måtte restauratørerne lukke på grund af personalemangel, men nu får Havnens Fiskehus, diverse fiskevogne og byens dagligvarebutikker en ny konkurrent til de fiskekøbende vejlensere.

Og Lars Aastrup er overbevist om, at der er plads til en fiskebutik mere i byen.

- Det er ikke samme segment, vi går efter. Vi sælger ting, der er klar til panden, når du kommer hjem. Fiskene er køkkenfærdige i den forstand, at rødspætten er klippet og renset, og laksen er skåret ud i fileter. Vi er ikke den store butik, men vi slår på, at vi kan skaffe alt. Vi har lige fået russisk kaviar hjem til en kunde og sælger østers til nytår. Men vi kører ikke en palle ind. Så det er noget, kunderne gerne må bestille på forhånd, siger restauratøren og fiskehandleren.

Al inventar i køkkenet hos Birthe Aastrup er helt nyt, inklusiv et meget teknisk komfur, som køkkenchefen først skal lære at programmere. Lære at tilberede et stjerneskud skal Birthe Aastrup dog ikke, for sammen med pariserbøffen og andre retter har parret taget en del af Restaurant Neptuns menukort med til deres nye frokostrestaurant i Vissingsgade. Foto: Mette Mørk
Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Holger og konen sagde nej til unionen og gik fra hinanden - nu siger han ja til at forlade sit eget forbehold

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Vejle For abonnenter

Lejlighed solgt for 2.835.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Alarm 112

Varebil gik op i flammer på Agerglimt - ilden tog også lidt af græsplænen

Annonce