Annonce
Vejle

Ny restaurant har fået flyvende start

Tirsdag kom der fisk, muslinger og andet godt fra havet og husets køkken i de to glasmontrer, så Lars Aastrup kunne åbne fiskebutikken hos Fisk & Frokost. Foto: Mette Mørk
Fisk & Frokost åbnede i sidste uge som frokostrestaurant og har nu åbnet fiskebutik. Alle borde er stort set optaget frem til jul.

Vejle: Birthe og Lars Aastrup har svært ved at få armene ned i ren begejstring efter åbningen af deres frokostrestaurant Fisk & Frokost.

Men tid til at juble over de første åbningsdage har parret, som i en lang årrække drev Restaurant Neptun, dog slet ikke.

De har travlt med at tilberede og servere mad for gæsterne i Fisk & Frokost, som parret åbnede dørene til torsdag i sidste uge, og som tirsdag fik føjet fiskebutikken til det smalle lokale i Vissingsgade.

- Vi har fået en forrygende modtagelse. Vi har haft fuld hus i restauranten, siden vi startede. Tirsdag havde vi haft 39 gæster til frokost, da dagen var gået, selvom vi kun har plads til 16-18 gæster ad gangen, og i dag har vi de første 10 borde forudbestilt. Det er overvældende, siger Lars Aastrup.

Vi har fået en forrygende modtagelse. Vi har haft fuld hus i restauranten, siden vi startede.

Lars Aastrup, restauratør

Den rigtige beslutning

Allerede nu føler han sig overbevist om, at parret har truffet den rigtige beslutning ved at vende tilbage til Vejle med et spisested. Det var ellers parrets planer at prøve livet som arbejdstagere hver for sig, da de i sommer valgte at lukke Neptun i Mary's.

Men nu er de igen selvstændige restauratører i hjertet af Vejle og har ordrebogen fyldt op helt frem til jul. Der er kun enkelte ledige borde i restauranten, hvor køkkenet er åbent fra 11.30 til 16.

Men det smalle lokale, hvor Vejles Michelin-restaurant MeMu havde sin spæde begyndelse, er mere end blot en frokostrestaurant. Når man træder ind i forlokalet, er to glasmontrer det første, man møder.

De var tomme på Fisk & Frokosts første åbningsdage, men er nu fyldt med sildefileter, friske muslinger, hele rødspætter, fiskefars, smørfisk, rejesalat og andet godt fra havet og husets køkken.

Annonce

Ikke samme segment

Dermed har gågademiljøet igen fået en fiskehandler efter et par forsøg i Mary's, hvor Neptun også havde en fiskebutik et halvt år.

Den måtte restauratørerne lukke på grund af personalemangel, men nu får Havnens Fiskehus, diverse fiskevogne og byens dagligvarebutikker en ny konkurrent til de fiskekøbende vejlensere.

Og Lars Aastrup er overbevist om, at der er plads til en fiskebutik mere i byen.

- Det er ikke samme segment, vi går efter. Vi sælger ting, der er klar til panden, når du kommer hjem. Fiskene er køkkenfærdige i den forstand, at rødspætten er klippet og renset, og laksen er skåret ud i fileter. Vi er ikke den store butik, men vi slår på, at vi kan skaffe alt. Vi har lige fået russisk kaviar hjem til en kunde og sælger østers til nytår. Men vi kører ikke en palle ind. Så det er noget, kunderne gerne må bestille på forhånd, siger restauratøren og fiskehandleren.

Al inventar i køkkenet hos Birthe Aastrup er helt nyt, inklusiv et meget teknisk komfur, som køkkenchefen først skal lære at programmere. Lære at tilberede et stjerneskud skal Birthe Aastrup dog ikke, for sammen med pariserbøffen og andre retter har parret taget en del af Restaurant Neptuns menukort med til deres nye frokostrestaurant i Vissingsgade. Foto: Mette Mørk
Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce