Annonce
Give

Ny rideklub funderet på stærk historik og initiativrige ponymødre

Rideklub Stald Hesselbjerge bliver officielt en realitet 1. maj og har adressen på Bøllundvej 36 mellem Give og Brande. Her er det fra venstre suppleant Svanja Ingrid Barzel, formand Tina Mousing, sekretær Mathilde Iversen og daglig leder Mitzi Mortensen. Foto: Jim Hoff
1. maj ser en ny rideklub dagens lys, når Rideklub Stald Hesselbjerge officielt åbner stalddørene på Bøllundvej 36 mellem Give og Brande. Allerede inden opstarten har klubben 70 medlemmer.

Give: Give-egnen har fået en ny forening, som i den grad er kommet fra start med bravour. Allerede inden den officielle åbning 1. maj har Rideklub Stald Hesselbjerge på Bøllundvej 36 mellem Give og Brande nemlig 70 medlemmer.

Denne flotte opbakning sød musik i ørerne på den nyoprettede rideklubs bestyrelse, men de er dog ikke overraskede over medlemstilstrømningen.

Klubben er nemlig opstået på opfordring af mange af de ryttere og deres forældre, der gennem flere år har benyttet Stald Hesselbjerge og indehaver Mitzi Mortensens kompetencer indenfor rideundervisning.

Annonce

På opfordring af rytterne

Hun har gennem en lang årrække drevet Stald Hesselbjerge som rideskole med elevheste, opstaldede heste og stutteri med fokus på avlsarbejde. I skrivende stund er der i alt 50 heste og ponyer tilknyttet Stald Hesselbjerge, så der er rigeligt at se til for Mitzi Mortensen.

- Jeg trængte efterhånden til noget hjælp, og her bød de mange 'ponymødre' sig straks ind med deres assistance. De har været behjælpelige med en række praktiske opgaver omkring ridningen, og efterhånden er der vokset en slags samhørighedsforhold op, som endte med at, vi blev enige om at danne en helt officiel rideklub, fortæller Mitzi Mortensen.

Selve ideen til klubben blev lanceret af Mitzi, men rigtig mange af børnene og de unge på Stald Hesselbjerge har opfordret Mitzi til at lave en rideklub, som er "deres helt egen". Sagen er nemlig den, at mange af de unge ryttere fra Stald Hesselbjerge på papiret er tilknyttet andre rideklubber, når de skal ud til stævner.

Annonce

Ponymødrene meldte sig straks på banen

Dansk Rideforbund kræver, at man er tilknyttet en klub eller forening for at kunne stille op ved forbundets officielle stævner. Idet al undervisning og det gode sociale samvær rytterne og deres forældre imellem foregår på Bøllundvej 36, lå det lige til højrebenet at oprette en rideklub med Stald Hesselbjerge som udgangspunkt, og da Mitzi tog kontakt til et par af 'ponymødrene' med henblik på at danne en rideklub, var der ingen vaklen i geledderne.


Børnene er bare så glade for, at de nu har deres helt egen klub, at de kan få deres egen klubtrøje, og at de nu kan tage ud til stævne som repræsentanter for Rideklub Stald Hesselbjerge

Tina Mousing, bestyrelsesformand i Rideklub Stald Hesselbjerge


- Da Mitzi ringede til mig en aften og forelagde ideen om at starte en rideklub og spurgte, om jeg var klar til at hjælpe til og gå ind i bestyrelsen, var mit svar "hvornår skal vi starte". Det er jo helt oplagt, at vi danner vores egen rideklub. Det er det, vores børn gerne vil, det er det vi forældre gerne vil, så opbakningen til ideen har været der gennem lang tid, forklarer Tina Mousing, der er bestyrelsesformand for den nyoprettede rideklub.

Annonce

Ikke ukompliceret at danne en forening

Udover Tina Mousing og daglig leder Mitzi Mortensen består bestyrelsen af sekretær Mathilde Iversen, kasserer Karina Kristensen, næstformand Karina Jørgensen, menig medlem Bente Joensen samt de to suppleanter Svanja Ingrid Barzel og Dorte Kruse.

1. maj åbner rideklubben som sagt officielt, og vejen til at blive godkendt som forening har været kringlet, idet man skal gennem en del procedurer hos både dansk Rideforbund og Vejle Kommune, inden man bliver blåstemplet som forening.

- Det er ikke helt ukompliceret at danne en forening, men det har bestemt været al sliddet værd. Vi har da også fået rigtig god hjælp fra både rideforbundet og kommunen. Og allervigtigst: Børnene er bare så glade for, at de nu har deres helt egen klub, at de kan få deres egen klubtrøje (dét er de helt vilde med), og at de nu kan tage ud til stævne som repræsentanter for Rideklub Stald Hesselbjerge, siger Tina Mousing.

Annonce

Plads til alle

Medlemmerne er fra fire til 73 år og kommer fra byer som Brande, Give, Uhre, Thyregod, Billund og generelt fra gamle Give Kommune. Der er hold for begyndere, let øvede, øvede, voksenhold og så kan man også få enetimer. Der er 11 hold i alt, og det er Mitzi Mortensen, der står for undervisningen af alle holdene.

Hovedvægten af træningen ligger på dressur, og qua beliggenheden ude på landet er der også gode muligheder for nogle fine ture i naturen. Rideklubben råder over to stalde, en løsdriftsstald, en udendørs bane på 20 gange 60 meter samt en indendørs ridehal på 20 gange 40 meter, og klubben råder over både A og B-baner.

Der er holdtræning mandag til og med torsdag, mens fredagen er helliget enetimer.

Annonce

Socialt samvær og passion for heste

- Vi har et rigtig godt sammenhold, for her er der plads til alle. Selvom det er ridningen og hestene/ponyerne, der er vores udgangspunkt, er der masser af sociale tiltag, hvor 'ponymødrene' er rigtig gode til at give en hånd med. Vi har en del arrangementer som fastelavnsfest, juleafslutning osv. Og så er der jo årets højdepunkt, sommerridelejren, som alle bare glæder sig helt vildt til, fortæller Mathilde Iversen og Svanja Barzel.

- Vi har ud over en kompetent underviser i Mitzi også stor fokus på hestevelfærd. Hestene får meget fold-tid, idet de er ude i de store folde fra cirka klokken 7.00 til 15-16.00. Dette prioriterer vi meget højt sammen en fælles stor passion for heste, tilføjer Tina Mousing.

Klubbens hjemmeside forventes at være oppe at køre i slutningen af maj måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce