Annonce
Vejle

Ny serie om Mennesker: Rigmor fortæller om Anders - som var 'rent kuvøseguf'

Rigmor, Ødsted. Foto: Mette Mørk
Vejle Amts Folkeblad har premiere på en ny serie, hvor vi møder mennesker helt tilfældigt og tager os tid til at lytte til unikke fortællinger. Vi er på landet og går på gader og stræder i byerne. I første afnit fortæller Rigmor om livet og kærligheden.

ØDSTED: Min mand døde for 12 år siden efter 37 og et halvt års ægteskab. Han fik en blodprop i hjertet. Vi fik vores dejlige børn. En datter og en søn. Og det er blevet til tre herlige børnebørn. Vi har oplevet så meget sammen gennem årene.

Det var hårdt at blive alene, for hvad skulle man så stille op? Heldigvis er jeg meget udadvendt. Jeg elsker at snakke med folk, og jeg kan godt lide at gå og iagttage andre. Og hvor var det godt, at vi i sin tid flyttede til Ødsted, for her har jeg fået et helt fantastisk netværk. Dog var det noget af en omvæltning dengang. Min mand og jeg har altid adskilt os fra mængden. Jeg var skolelærer, var anderledes og hørte ikke til de mennesker, der gik op i det der med velplejede haver og den slags.

Mennesker

  • I mere end et år har fotojournalist Mette Mørk og journalist Christina Møgelvang Mosegaard af og til gået en tur forskellige steder i Vejle Kommune - og det gør vi stadig.
  • Vi er på landet og går på gader og stræder i byerne. Vi møder mennesker tilfældigt og tager os tid til at lytte til unikke fortællinger.
  • Du kan finde “Mennesker” hver lørdag i den trykte avis. Et nyt menneske, hver gang. Du kan også følge med på Instagram “VejleAmtsFolkeblad” eller på vafo.dk.

For ikke så længe siden mødte jeg mit livs sommer. Vi havde så meget tilfælles. Han var 13 år yngre end mig, så det var rent kuvøseguf.

Annonce

Det var kærlighed ved første blik. Jeg så ham uden for Café Parasollen i Vejle, hvor jeg arbejdede som frivillig. Han sad og røg lige ved siden af den røde potte. “Han er da en pæn mand med både smilerynker og varme øjne” - tænkte jeg. Da jeg gik forbi ham, sagde han med et meget pænt og nøjagtigt sprog “goddag frue”. Vi faldt hurtigt i snak, og vi blev enige om, at vi måtte drikke dus med hinanden, så vi gik i Fakta og købte en Tuborg Rå - ufiltreret. Ha, ha, det synes jeg, passede så godt på mig.

Vi satte os på en bænk i solen lidt længere væk fra caféen, så ingen lagde mærke til os. Vi hældte øllen op i to kaffekrus og så drak vi dus med armene over kors. Ihh… det var bare et magisk øjeblik. Jeg husker, hvordan solens stråler ramte os mens vi skålede.

Det var skæbnen, at vi skulle møde hinanden. Der måtte være nogle højere magter på spil, for vi havde så meget tilfælles. Vi endte med at blive kærester, Anders og jeg. Og han flyttede hjem til mig for en tid. Mens han boede hos mig, begyndte han at gå i kirke sammen med mig. Han kunne godt lide den måde, som præsten Martin talte på.

Hvis jeg ikke først havde været gift med en mand som Torben, så tror jeg slet ikke, Anders havde taget mig. Han havde været sammen med mange kvinder gennem tiden, men han var jo også en flot mand.

En dag spurgte jeg ham: “Hvad nummer i rækken er jeg?” - “Jeg tror du er nummer 19”, svarede Anders, men tilføjede så: “ Nej, ved nærmere eftertanke, så er du vist nummer 21”. Og så grinede vi.

Nu er Anders desværre død. Hjemmesygeplejersken fortalte, at alt tydede på, at han helt udramatisk og uden nogen form for kamp, var sovet stille ind. Men han fik set, hvad han ville.

Annonce
Vejle For abonnenter

Kunne de da ikke vente: Kommunen lukker populær turistmagnet midt i højsæsonen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittefordobling på en uge: Vejle i top 15 over kommuner med højest incidenstal

Vejle For abonnenter

René blev tvunget i arbejde med revnet pulsåre: Nu vil han have statsministeren til at ændre loven

Sport

Satset overhaling koster Leon Madsen topplacering

Hedensted For abonnenter

Grøfteslåning, frø og insekthotel: Kommunen vil have borgerne til at skabe mere biodiversitet

Alarm 112 For abonnenter

Flere danskere har dårlige oplevelser med politiet: Så mange klager om kritisabel adfærd er der registret i Sydøstjylland det seneste år

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Hvornår opstår partiet der står for sund fornuft

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

En bilist ramte gående i fodgængerfelt - en anden kørte ind i en parkeret bil

Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Alarm 112

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Annonce