Annonce
Billund

Ny service: Følg udviklingen i overløb af spildevand

På Billund Vand & Energis hjemmeside er det nu muligt at følge med i, hvor meget letrenset spildevand, der løber ud vedkraftige regnskyl. Arkivfoto: Joan Karlsen.
På Billund Vand & Energis hjemmeside kan alle nu følge med i, hvor meget letrenset spildevand der bliver der løber over ved store regnskyl.
Annonce

Billund Kommune: Det er nu muligt for alle at følge med i, hvor meget let renset spildevand, der løber ud i naturen, når det regner vildt og voldsomt. Billund Vand & Energi giver på sin hjemmeside mulighed for, at alle kan følge med i data omkring overløb af letrenset spildevand.

- Vi mærker en stigende interesse for området, og den bliver nok ikke mindre i de kommende år. Så det er et naturligt skridt at give vores kunder og andre flere informationer, fortæller Ole Johnsen, der er administrerende direktør hos Billund Vand & Energi, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Skal tolkes rigtigt

På hjemmesiden kan man vælge mellem to forskellige adgange: En teknisk version, der henvender sig til fagfolk og en mere enkel version, som personer, der ikke er fagfolk, har lettere ved at overskue.

- Som med al anden statistik skal man tolke den rigtigt, og der vil selvfølgelig være naturlige udsving, f.eks. i våde perioder, som vi oplevede det i 2019 og i februar i år. Helt generelt er det vigtigt at understrege to ting: Dels er der tale om overløb af letrenset spildevand, for vi udleder ikke urenset vand til vores vandløb. Der sker altid en mekanisk rensning via riste, siger Ole Johnsen.

- Det er også vigtigt at forstå den grundlæggende sammenhæng mellem overløb og kraftige regnskyl. Der sker jo kun overløb ved virkelig kraftig nedbør, og derfor er overløbsvand altid stærkt fortyndet af regnen. I de fleste tilfælde har overløb den samme renhedsgrad som det rensede vand, vi udleder fra vores renseanlæg til vandløbene, tilføjer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce