Annonce
Ikast-Brande

Ny skole: Fantasifulde navneforslag fra elever

Fredag præsenterede skoleleder Klaus Toft Høg fra Præstelundskolen elevernes seks udvalgte bud på et navn til den nye skole. Klaus Toft Høg er selv med i dommerkomiteen, som senere skal bedømme de mange forslag, der strømmer ind både fra børn og voksne. Foto: Mikael Lund
Elever fra Præstelundskolen har lagt hovederne i blød for at komme med navneforslag til ny skole i Centerparken.

Brande: ”Fortnite-skolen”? ”Fremtiden”? Eller slet og ret ”Superskolen”? Forslagene har været mange blandt de knap 600 elever på Præstelundskolen, som siden sommerferien har haft mulighed for at komme med deres bud på, hvad den nye skole i Centerparken skal hedde.

Når den nye skole efter planen tages i brug i sommeren 2021, skal den naturligvis også have et navn. Derfor har Ikast-Brande Kommune udskrevet en navnekonkurrence, hvor alle kan give deres besyv med inden 1. oktober. I dommerkomiteen finder man blandt andre formanden for børne- og undervisningsudvalget, 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF), formanden for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V), og direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov Nielsen, men også Klaus Toft Høg, Præstelundskolens nuværende leder – og måske den kommende nye skoles leder. Desuden skal elevrådsformanden fra skolens overbygning og formentlig også fra mellemtrinnet være med til at vurdere de indkomne forslag, hvorefter byrådet skal træffe den endelige beslutning 11. november.

Annonce

Seks forslag udvalgt

Fredag kunne Klaus Toft Høg så præsentere de seks forslag, eleverne på Præstelundskolen var kommet frem til. Præsentationen foregik under åben himmel i skolegården, eftersom der ikke findes et lokale på den skimmelsvampramte skole, hvor samtlige elever kan samles. Hvert af de tre torve, som skolen er inddelt i, havde hver fået skåret udvalget ned til to, og de i indledningen nævnte forslag var sammen med Åhaveskolen nogle af de forslag, der ikke slap igennem nåleøjet på Lilletorv (indskolingen). Her landede man i stedet på to næsten identiske forslag, Brandeskolen og Brande Skole, fordi, som det lød i begrundelsen, ”det fortæller, hvor vi kommer fra”.

På Mellem- og Storetorv (mellemtrinnet og overbygningen) havde elevrådet været tovholder i processen. De mellemste elever var nået frem til henholdsvis Brande Åskole og Frihedsskolen ”på grund af den frihed der er til at bruge alle de muligheder, den nye skole giver.”

De ældste elever bød ind med to vidt forskellige forslag: Centerparkskolen, fordi det er nemt at huske og passer til området, hvor skolen skal ligge: Centralt. Det andet bud var det franske ord for fremtid, l’Avenir, dels fordi det lyder flot, dels fordi det er internationalt, og så flugter det med Præstelundskolen nuværende slogan ”Indgangen til fremtiden”.

Efter at have takket eleverne for at have bidraget til processen, afsluttede Klaus Toft Høg med at påpege, at man jo også har muligheden for at indsende sig navneforslag direkte til konkurrencen. Det skal ske senest 1. oktober – så måske kommer ”Fortnite-skolen” alligevel med i bunken til bedømmelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce