Annonce
Børkop

Ny skoleleder: Skolens profil passer lige til mig

Dorte Petterson skal være den nye skoleleder på Smidstrup-Skærup Skole. Privatfoto

47-årige Dorte Petterson er den kommende skoleleder på Smidstrup-Skærup Skole. Hun kendte ikke skolen på forhånd, men hun kendte til den, og hun vidste derfor, at skolens værdier passer med hendes.

Smidstrup: Det er et familiemenneske, som sætter sig i skoleder-stolen på kontoret på Smidstrup-Skærup Skole den 1. februar.

Men der også tale om et skolemenneske med stort S.

Dorte Petterson er klar til en ny rolle i livet, nemlig som skoleleder på en skole. Den ambition har hun haft et stykke tid, og da der kom et stillingsopslag fra skolen i Smidstrup-Skærup, vidste hun straks, at den skulle hun søge.

- Det opslag talte lige til mig. Jeg kendte som sådan ikke meget til skolen i forvejen, men jeg kender til skolens gode ry og til de mange gode indsatser, der sker på skolen. Smidstrup-Skærup Skole har en meget dynamisk læringsprofil, der passer lige til det, jeg søgte efter, siger hun.

Dorte Petterson

Dorte Merete Petterson er 47 år.Hun er oprindelig fra Vejle, hvor hun som barn gik på Hældagerskolen.

Hun bor i Jelling med mand og tre børn.

Hun var i mange år ansat som lærer på Tørring Skole, men i lidt over fem år har hun arbejdet som afdelingsleder på Kirstinebjergskolen i Fredericia..

En synlig leder

Dorte Petterson ser frem til sit nye job, hvor hun ikke regner med, at hun skal komme og ændre alt. For det er en mekanisme, som virker til at køre ret velsmurt.

- Som skoleleder skal jeg sørge for, at vi fortsætter med at skabe rum til at komme i den rigtige retning, og at der er trivsel både for elever og medarbejdere. Jeg vil være en synlig skoleleder, der tænker i udvikling og godt miljø og trivsel. Jeg vil være en leder, der er til stede, og hvor døren er åben, siger Dorte Petterson.

Hun forklarer, at hendes første opgave bliver at stikke fingeren i jorden og lære de mange nye ansigter at kende. Det er både elever, personale og bestyrelsen.

- Jeg skal lære mere om de ting, der lykkes godt, og dem skal vi fortsætte med. Selvfølgelig kommer jeg med nye øjne, og jeg kommer med erfaringer fra andre kommuner, så der vil også være ting, jeg kan bidrage med, så jeg kommer da givet til at spotte noget, som vi kan udvikle på, siger hun.

Annonce

Familiemenneske

Nu er Dorte Petterson så blevet valgt til at lede skolen efter den tidligere skoleleder Lance Luscombe, som var skoleleder i snart otte år. Han er nu blevet skoleleder i Jelling, hvor han selv bor.

Den samme by, som Dorte Petterson bor i.

- Vi bor begge i Jelling, og vi har da mødt hinanden, men det er i det helt små. Jeg kender mest til Lance gennem det fantastiske arbejde, han laver. Men det er da lidt pudsigt, at vi begge er fra Jelling, hvilket nok skyldes, at fordi seminariet ligger i byen, bliver mange lærere boende i Jelling efter studierne, siger hun.

Og så er vi tilbage ved familielivet.

- Jeg er et rigtigt familiemenneske. Min mand Peter og jeg har tre børn i alderen 12 til 20 år, og når jeg skal slappe af, skal det helst ske med min familie. Jeg nyder at sysle derhjemme, siger Dorte Petterson.

Smidstrup-Skærup Skole har cirka 330 elever fra 0. til 9. klasse.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce