Annonce
Billund

Ny sommerrute fra Billund Lufthavn: Flyv direkte på ferie i Schweiz

Den 2. juli vil det schweiziske flyselskab for første gang flyve direkte mellem Billund og Zürich. Det vil fortsætte sommeren over. Foto: Scanpix/Arnd Wiegmann
Det schweiziske flyselskab Swiss vil hen over sommeren to gange om ugen flyve mellem Billund og Zürich. Det giver danskere god mulighed for at komme på ferie i alpelandet.

Billund: For tredje gang på blot en god uges tid melder et nyt flyselskab sin ankomst til Billund Lufthavn. Denne gang er det det schweiziske nationalflyselskab Swiss, som den kommende sommer vil give danskere i den vestlige ende af landet mulighed for at komme på ferie i Schweiz.

- Det er en stor fjer i hatten, at Swiss ser og anerkender det stærke marked, vi ligger i. Vi har længe ønsket os dette samarbejde og en rute til Zürich. Det er en fantastisk destination som et citybreak, og nu hvor danskerne er blevet ekstra vilde med vandreture, byder alperne i Schweiz på en uforglemmelig vandre- og adventureferie. Og så glæder vi os til at kunne åbne dørene i Vestdanmark op for endnu flere schweiziske gæster, siger Jesper Klausholm, der er marketingchef i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Flyver mandag og fredag

Det bliver den 2. juli, at Swiss for første gang vil flyve mellem Billund og Zürich, og det vil de fortsætte med resten af sommeren. Det vil de gøre på tidspunkter, der passer perfekt i forhold til en forlænget weekend i alpelandet.

Et forfærdeligt år for lufthavnen

  • Coronaåret 2020 blev et katastrofeår for Billund Lufthavn, der ved årets udgang måtte erkende, at 75 procent af passagererne manglede i forhold til 2019.
  • Januar og februar bød ellers på fremgang, men lukningen af landet i marts 2020 satte fra den ene dag til den anden en prop i passagertælleren.
  • Lufthavnen er igen i fremgang, men der er stadig lang vej op til de gode tider før coronakrisen.

- Swiss flyver hver mandag og fredag, og det passer perfekt til en ferietur til Schweiz, men ankomst- og afgangstiderne er ligeledes tilpasset Swiss’ andre ruter ud i verden via Zürich. Så når Europa og verden åbner op igen, er ruten til Zürich en attraktiv måde at komme på drømmerejsen med kun et stop, siger Jesper Klausholm.

Annonce

Gode nyheder i lufthavnen

I Billund Lufthavn har de for tiden god grund til at glæde sig, selvom flybranchen fortsat er vanvittigt hårdt ramt af coronapandemien og den dertil hørnde nedlukning. For lidt mere end en uge siden offentliggjorde det spanske flyselskab Vueling, at det fra den 18. juni åbner tre ruter fra Billund Lufthavn til de spanske feriedestinationer Barcelona, Malaga og Mallorca. Så sent som i mandags var det Turkish Airlines, som meddelte, at selskabet dels vil åbne en rute til Gazipasa nær Alanya, hvor mange danskere hvert år rejser på ferie, dels vil genåbne sin rute til Istanbul.


Swiss flyver hver mandag og fredag, og det passer perfekt til en ferietur til Schweiz, men ankomst- og afgangstiderne er ligeledes tilpasset Swiss’ andre ruter ud i verden via Zürich.

Jesper Klausholm, marketingchef, Billund Lufthavn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce