Annonce
Vejle

Ny station skal sikre strøm i ledningerne for 3500 husstande

Transformatorstationen på Nørremarken suppleres med en tilbygning, så der også i fremtiden er strøm nok i området. Foto: Kristian Pahus
Den 45 år gamle transformatorstation på Niels Finsensvej suppleres med tilbygning - og arbejdet burde ikke give strømudfald ifølge Trefor.

Vejle: Hvis strømforsyningen svigter, er de danske husstande og virksomheder ilde stedt.

For at undgå den situation er Trefor El-net i fuld gang med at forny gamle transformatorstationer - og en af dem ligger i Vejle. Stationen forsyner Nørremarken - helt præcist 3500 el-kunder, og nu er den ved at være så slidt, at der er brug for renovering:

- Vi opfører en tilbygning til den eksisterende 60/10 kilovolt-station. På den måde er der ikke den store risiko for strømafbrydelser, mens vi arbejder, fortæller elforsyningschef Per Sørensen fra Trefor.

Annonce
Vi har besluttet at foretage en totalrenovering. Det gør vi for at sikre en fortsat stabil forsyning af el i området.

Per Sørensen, elforsyningschef i Trefor

Bruger mere strøm

Arbejdet er allerede sat i gang og vil strække sig over cirka tre måneder. Til november skulle det nye anlæg stå klart til brug:

- Vi bruger mere strøm, end vi gjorde, da transformatorstationen blev opført. Stationerne holder cirka 40-50 år, så er det nødvendigt med renovering eller tilbygninger for at forlænge deres levetid, forklarer Per Sørensen.

Trefor El-net har lige nu gang i to store renoveringer. Ud over projektet på Nørremarken er der sat gang i en gennemgribende renovering af en station på Svineryggen i Kolding, der forsyner 7500 elkunder.

Bruger mere strøm

I den seneste tid har der været talt meget om det forsyningsproblem, der kan opstå, når danskerne for alvor begynder at skifte bilparken ud til elbiler. Om de renoverede transformatorstationer kan klare det pres, tør elforsyningschefen ikke sige:

- Men det er da helt sikkert noget, der indgår i overvejelserne. Vi skal jo helst være på forkant med udviklingen, konstaterer Per Sørensen.

At det kan gå galt, viste sig blandt andet for fem år siden. Dengang kortsluttede en transformatorstation i Hatting ved Horsens. Det betød, at strømforsyningen svigtede til 46.700 husstande og virksomheder i et område, der omfattede Horsens, Juelsminde og Hedensted.

En af de seneste større strømafbrydelser i Vejle ligger tilbage til 2016. Dengang mistede blandt andet Bilka strømmen i cirka fem kvarter. Her tog et nødstrømsanlæg dog hurtigt over, inden Trefor fik genetableret forsyningen.

Transformatorstationen på Nørremarken i Vejle. 60/10 kilovolt-station. Foto: Kristian Pahus
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce