Annonce
Vejle

Ny storkunde luner hos Mølholm Varmeværk

Politiskolen i Vinding bliver Mølholm Varmeværks suverænt største kunde, og det ville kunne aflæses på regnskabet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Mølholm Varmeværk fastholder prisen på fjernvarme i 2020. Det er blandt andet takket være politiskolen og små 200 nye kunder i Vinding Have og Agerglimt.
Annonce

Mølholm: De omkring 2500 kunder hos Mølholm Varmeværk kan se frem til en uændret pris i det nye regnskabsår.

Det fremgår af værkets årsregnskab, som bestyrelsen lægger frem på værkets generalforsamling onsdag 9. september.

Det er blandt andet tilslutningen af politiskolen på Soldalen og 200 nye boliger i Vinding Have og Agerglimt, der gør det muligt at holde prisen på 440 kroner per megawatttime - 550 kroner med moms.

Det fortæller værkets driftsleder, Steen Erik Hansen.

- Politiskolen bidrager med godt 20.000 kvadratmeter, som de hver betaler 20 kroner i arealbidrag for, så skolen kommer til at bidrage positivt til værket. Faktisk svarer det til en besparelse på 100 kroner for hver andelshaver i værket, fortæller Steen Erik Hansen.

Annonce

Nybyggeri luner i regnskabet

Ud over politiskolen kommer de nye kunder hos Mølholm Varmeværk fra Vinding Have, hvor 40 ud af 43 boliger nu er tilsluttet fjernvarmen, og fra Agerglimt, hvor alle 154 nybyggede huse er tilsluttet fjernvarmen.

- Det har ikke kostet varmeværket en krone, fordi det er bygherren, der har stået for etablering af tilslutningen til nettet, fortæller Steen Erik Hansen.

Ud over de nævnte nye tilslutninger kommer der også 26 boliger ved Vinding Ladegaard, som alle skal have varme fra Mølholm Varmeværk.

Annonce

Generalforsamling i telt

Varmeværket selv får sit varme vand fra flere forskellige kilder via varmenettet i TVIS.

- Vi får primært varmen fra Skærbækværket, fra Energnist i Kolding (forbrændingsanlæg, red.) og fra Shell-raffinaderiet i Fredericia. Vi får desuden en smule fra Carlsberg i Fredericia, fortæller Steen Erik Hansen, der er en af tre ansatte på værket på Mølholm Landevej.

Mølholm Varmeværk

  • Varmeværket blev stiftet i 1961 af 120 husstande.
  • To år senere blev den første fjernvarme sendt ud til forbrugerne.
  • I dag har værket omkring 2500 andelshavere.
  • Værket leverer varme til omkring 200.000 kvadratmeter erhverv og tilbyder året ud gratis etablering af stikledning til erhverv.
  • Fra 1. januar 2021 er prisen 50 procent af stikledningens kostpris, og fra 2022 skal en ny forbruger selv betale alle udgifter til tilslutning.

Det er også her, deltagerne i årets generalforsamling onsdag 9.september skal møde op for at deltage.

- Vi plejer at holde vores generalforsamlinger på Vinding Skole, men det kan ikke lade sig gøre på grund af corona. Derfor slår vi et telt op ved varmeværket til de omkring 40-50 personer, som der plejer at komme. Kommer der flere, kan vi ikke overholde afstandskravene, og så må vi udsætte generalforsamlingen, fortæller Steen Erik Hansen.


Kommer der flere, kan vi ikke overholde afstandskravene, og så må vi udsætte generalforsamlingen.

Steen Erik Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce