Annonce
Erhverv

Ny strategi: 10 procent af Tulips ansatte skal testes hver uge

10 procent af medarbejderstyrken på omkring 350 ansatte på Danish Crown Foods i Vejle skal hver uge testes for corona. Det er en del af en ny stor teststrategi, som indføres på alle slagterikoncernens produktionsanlæg. Arkivfoto: Benny F. Nielsen.
Slagteriarbejdernes fagforbund, Fødevareforbundet NNF, har sagt god for ny strategi, hvor arbejdsgiveren samler oplysninger om de ansattes fritid.
Annonce

Vejle: De omkring 350 ansatte på Danish Crown Foods' fabrik på Nørremarken - det tidligere Tulip - skal vænne sig til at blive taget imod af testpersonale med mundskrab, når de møder ind på arbejde.

Som en del af Danish Crowns nye teststrategi mod covid-19 vil slagterikoncernen fremover teste 10 procent af arbejdsstyrken på hver af Danish Crowns produktionsanlæg hver uge.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår den nye teststrategi indføres i Vejle, men strategien er allerede rullet ud på slagterierne i Horsens og Holsted, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt at prioritere de steder, hvor vi har haft udbrud. I løbet af nogle uger vil det dog blive indført på alle vore anlæg. Vores medarbejdere har ikke mulighed for at arbejde hjemmefra, så det kræver en ekstra indsats at sikre vores medarbejdere, fortæller pressekonsulent i Danish Crown Kasper Frank.

Annonce

Massiv testindsats

Teststrategien indbefatter desuden test af medarbejdere, der vender tilbage fra ferie eller har været uden for Danmarks grænser på weekend samt en "massiv testindsats", hvis der opstår mistanke om et smitteudbrud på et produktionsanlæg.

- Normalt blander vi os som arbejdsgivere ikke i, hvad vores ansatte laver i deres fritid, eller hvem de er sammen med, men vi er i en særlig situation lige nu. Derfor vil alle, der testes positive, blive spurgt om, hvem de har arbejdet sammen med, og hvem de eventuelt har kørt sammen med i bil. Og så vil alle de ansatte også blive sendt hjem, fortæller Kasper Frank.

Teststrategien er blevet godkendt af slagteriarbejdernes fagforbund, Fødevareforbundet NNF.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det vigtigste for os er, at vores medlemmer kan gå trygt på arbejde uden at frygte at blive smittet med corona. Derfor bakker vi op om, at de medlemmer, der kan have været udsat for smitte - for eksempel ved at have opholdt sig i udlandet - lader sig teste, inden de skal stå skulder ved skulder med deres kolleger, lyder det i pressemeddelelsen fra næstformand i Fødevareforbundet NNF Per Laursen.

Annonce

Sikre mod lukning

Der er ifølge Kasper Frank ikke belæg for, at corona kan smitte gennem de fødevarer, som produceres på Danish Crowns anlæg.

- Vi gør det her for at sikre vores medarbejdere og for at sikre, at vores produktionsanlæg ikke bliver lukket ned af myndighederne, siger Kasper Frank.

Han tilføjer, at opgaven med at teste de ansatte bliver udført af eksterne virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce