x
Annonce
Vejle

Ny strategi: Føtexprojekt i Vejle er startskud til investering for milliarder

Kim Fuglsang, ejendomschef hos Dansk Supermarked, i bunden af Føtex's parkeringsplads på Windfeld Hansens Gade, hvor anden etape af det nye byggeprojekt skal ligge. Foto: Mette Mørk

Dansk Supermarked vil de kommende år investere milliarder i sine bygninger og bygge flere lejeboliger - alene næste år bruges to milliarder rundt i landet. Bolig og butiks-projekt ved Føtex på havnen i Vejle bliver startskuddet til den nye satsning.

Vejle: De færreste tænker over det, når de kører en indkøbsvogn ind i Bilka, Føtex eller Netto. Men Dansk Supermarked A/S, der står bag de tre landsdækkende dagligvarekæder, er blandt Danmarks tre største ejendomsbesiddere.

Selskabet har altid foretrukket at eje sine butiksejendomme selv, og i dag er selskabets bygningmasse rundt i landet et sted mellem 25 og 30 milliarder kroner værd, ifølge ejendomschef i Dansk Supermarked Group Kim Langkjær Fuglsang.

Ejendommene er formelt ejede af selskabet Dansk Supermarked Ejendomme A/S, der har lagt en ny strategi, som Vejle bliver startskuddet for med investeringen i et nybyggeri på i første omgang 120 millioner kroner ved havnen.

Annonce

Vi har altid haft fokus på at gøre Føtex, Bilka og Netto til gode forretninger, men vi har også en forpligtelse til at gøre det færdigt, Herman Salling tænkte om sine bygninger.

Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef Dansk Supermarked Group

Vil øge værdierne

- Det her er det første projekt, som Dansk Supermarked ikke bygger til en ny Bilka, Føtex eller Netto. Men her i Vejle har vi en god grund, der ligger centralt, og vi går nu i gang med at skabe bedre værdier i den store bygningsmasse vi har. Derfor fjerner vi de gamle bygninger, vi har, og bygger nyt, hvor det giver mening, siger ejendomschefen.

I Vejle bygger selskabet blandt andet 48 nye lejeboliger, hvilket heller ikke er hverdagskost. Selskabet ejer i dag 140 udlejnings-boliger i blandt København, Aarhus og Aalborg, men det tal stiger nu med cirka en fjerdedel, og udviklingen er helt i stifter, afdøde Herman Sallings ånd.

- Vi har altid haft fokus på at gøre Føtex, Bilka og Netto til gode forretninger, men vi har også en forpligtelse til at gøre det færdigt, Herman Salling tænkte omkring sine bygninger, som han opkøbte, når han overtog et supermarked i en by. Vi bygger videre på det fundament, han lagde, understreger Kim Langkjær Fuglsang.

Stået tomme i mange år

Han vurderer, at selskabet alene de kommende 12 måneder investerer to milliarder kroner i dets ejendomme og i nyt IT, og det er ejendomsinvesteringerne, der lægger beslag på langt størstedelen af summen.

Når projektet ved Holmen og Windfeld-Hansensgade er afsluttet i Vejle, sender han håndværkerne videre til to projekter i Aarhus, blandt andet til Storcenter Nord på den tidligere Gasa-grund.

- Når vi begynder i Vejle, er det fordi vi her har haft bygninger stående tomme i mange år, men fremadrettet kommer vi til at gøre det samme mange andre steder. Stort set alle Føtex-butikker ligger i bymidter, og vi føler en forpligtelse til at udnytte mulighederne de forskellige steder, siger Kim Langkjær Fuglsang.

Egenkapital på fem milliarder

Satsningen kommer som en naturlig følge af, at Salling-fonden siden 2014 overtog aktiemajoriteten i Dansk Supermarked fra A.P. Møller-Mærsk og i november sidste år blev eneejer af dagligvaregiganten.

- I dag er vi fondsejede og skal ikke aflevere en del af overskuddet til Mærsk. Vi skal tilføre langt de fleste af pengene til kerneforretningen, og dem reinvesterer vi nu i stor stil. Dansk Supermarked Ejendomme A/S har en egenkapital på cirka fem milliarder kroner. Det er derfor, vi er i en position, hvor vi kan bygge for 120 millioner kroner her i Vejle og kun have to af de nye lejemål på plads, forklarer ejendomschefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce