Annonce
Trekantområdet

Ny styregruppe for Fredericia Teater: Fire politikere udpeget

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) er en af de fire politikere, der er udvalgt til en ny styregruppe, som skal stå i spidsen for de videre planer med at få teatret op at stå igen efter konkursen i foråret. Foto: Peter Leth-Larsen
Økonomiudvalget har udpeget fire politikere, der skal arbejde med videre med planerne om at genrejse Fredericia Teater.
Annonce

Fredericia: Genrejsningen fra Fredericia Teater er et mål for byrådet, og en gruppe på fire politikere skal stå i spidsen for arbejdet i en styregruppe.

Den politiske styregruppe består af borgmester Jacob Bjerregaard (S) og viceborgmester Susanne Eilersen (DF) fra økonomiudvalget, og fra kultur- og idrætsudvalget deltager formand Susanne Bjerregaard Mørck (S) og næstformand Christian Jørgensen (V).

- Det er os, der har det overordnede ansvar for processen, og vi kommer til at referere til økonomiudvalget. Lige nu er der meget klart fokus på Christiansborg, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Annonce

Tager imod input

Styregruppen blev nedsat ved mandagens økonomiudvalgsmøde. Og borgmester Jacob Bjerregaard har som tidligere omtalt sendt et brev til kulturminister Joy Mogensen (S) for at sikre en statslig medfinansiering af den nye teaterkonstruktion.


Det er os, der har det overordnede ansvar for processen, og vi kommer til at referere til økonomiudvalget. Lige nu er der meget klart fokus på Christiansborg

Jacob Bjerregaard (S), borgmester


Inden Fredericia Teater gik konkurs tilbage i marts, havde teatret netop opnået paragraf 5-støtte i forhold til scenekunstloven. Støtten på 8,6 millioner årligt kan blive en vigtig forudsætning for teatrets genrejsning.

I projektet for genrejsning arbejdes der også med både kommunalt tilskud og finansiering fra private aktører. Byrådet har fortsat afsat 11 millioner kroner årligt i tilskud.

Der er kun politikere i styregruppen, men borgmester Jacob Bjerregaard understreger, at man også tager imod input fra de forskellige interessenter, der støtter genrejsningen af teatret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce