Annonce
Vejle

Ny svømmehal: Laveste bud er tre millioner kroner højere end forventet

Grindsted-firmaet K.G. Hansen & Sønner A/S får opgaven med at opføre den bygning, der skal rumme DGI Husets kommende 50 meter bassin. Firmaet var billigst blandt fem prækvalificerede entreprenørselskaber. Illustration: Vejle Kommune

K.G. Hansen & Sønner skal bygge DGI Huset nye svømmehal - regningen bliver noget højere end forventet.

Annonce

Vejle: Vejle Kommune har valgt det billigste bud. Alligevel er der afsat tre millioner kroner for lidt til byggeriet.

Det er situationen, nu da kulturforvaltningen i kommunen har åbnet kuverterne fra de fem entreprenørselskaber, der var prækvalificeret til at byde på byggeriet af en ny svømmehal ved DGI Huset i Vejle.

Billigst var Grindsted-firmaet K.G. Hansen & Sønner, hvis bud lød på 32,9 millioner kroner. Det er 2,9 millioner kroner højere, end Vejle Kommune havde budgetteret med.

- Udfordringen i forhold til vores budget er prisen på betonelementer. Den stiger voldsomt på grund af byggeaktiviteten og er stort set alene årsag til, at det bliver knap tre millioner kroner dyrere. De øvrige priser i tilbuddet passer til budgettet, siger kulturdirektør John Hansen.

Udfordringen i forhold til vores budget er prisen på betonelementer. Den stiger voldsomt på grund af byggeaktiviteten

Kulturdirektør John Hansen
Annonce

Lav risiko for moselig

Han vil ikke bede byrådet om en ekstra bevilling for at få projektet finansieret.

I stedet skal projektet tilpasses, så det kan være inden for de afsatte økonomiske rammer. Men det bliver en begrænset operation, for kulturchefen satser på, at man kan dække den ekstra udgift ved at tage de tre millioner kroner, der er afsat til uforudsete udgifter.

- Det er tit jordarbejdet, der giver problemer og anledning til uforudsete udgifter. Men vi har selv gravet det meste af jorden af, så entreprenøren kun skal fjerne de sidste 40-50 centimeter. Derfor er risikoen for at finde forurenet jord eller et moselig ikke ret stor. Derfor er vi rimeligt fortrøstningsfulde omkring, at der ikke kommer uforudsete udgifter på byggeriet. Vi havde samme udfordring ved byggeriet af Spektrum, der var to millioner kroner dyrere end budgetteret. De penge tog vi også fra posten til uforudsete udgifter, siger John Hansen.

Annonce

Været i gang længe

Kommunen har netop sikret sig mod prisstigninger på det 51,5 meter lange bassin, som allerede er købt og leveret på en hemmelig adresse inden for kommunegrænsen.

Det indledende arbejde med at klargøre byggepladsen, flytte forsyningsledninger og kabler på arealet, der ligger i forlængelse af DGI Husets svømmehal, har stået på de seneste måneder. Den del af projektet har kommunen selv stået for, mens selve byggeriet bliver officielt gravet i gang den 21. april.

- Vi satser på, at vi tager det første spadestik den fredag, hvorefter arbejdet med at ramme pæle i jorden går i gang. Herefter forventer jeg, at den nye svømmehal står færdig i august eller september 2018, så svømmerne kan hoppe i vandet i det nye bassin i den sæson, der begynder til efteråret næste år, fortæller John Hansen.

Annonce

Også for Vingsteds svømmere

De nye baner skal ikke kun indtages af Vejle Svømmeklub Tritons svømmere. Svømmehallen får Vingsted Svømmeklub også midlertidig glæde af, når Vingsted Hotel og Konferencecenter lukker sin svømmehal.

- Der kommer til et gå et år, hvor Vingsted-svømmerne skal bruge DGI Huset, indtil svømmehallen i Egtved står færdig, siger John Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce