Annonce
Vejle

Ny teknologi-café for udviklingshæmmede og psykisk sårbare

Brugerne af den nye café kan få hjælp til alt lige fra brug af smartphones og apps til almindelige softwareopdateringer på en iPad. Arkivfoto
Handicappede og udsatte kan få hjælp til at lære at blive sikre i den digitale verden i den nye café.
Annonce

Vejle: Velfærdsteknologirådet i Vejle Kommune har oprettet en ny teknologi-cafe, der skal klæde udsatte grupper på til at bruge velfærdsteknologi og bevæge sig rundt i det digitale landskab. Teknologi-cafeen, der får navnet "TEC-cafeen" er etableret med inspiration fra lignende tilbud i Aarhus og Odense, hvor begge steder har gode erfaringer.

Brugerne af den nye café kan få hjælp til alt lige fra brug af smartphones og apps til almindelige softwareopdateringer. De kan også afprøve forskellige teknologiske løsninger, smartwatches, touchpenne og andet, inden de selv køber produkterne til eget brug.

- Der er i princippet frie tøjler til, hvad du kan spørge om hjælp til. Det kan for eksempel være, at du gerne vil blive bedre til at bruge og udnytte din mobiltelefon. Eller måske vil du lære, hvordan du installerer og bruger apps, siger Mette Ravn og Camilla Askou, der begge er pædagogiske vejledere i Center for Social Rehabilitering, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kom ind fra gaden

I første omgang er cafeen i Vejle for udviklingshæmmede, psykisk sårbare og borgere med ADHD, autisme eller erhvervet hjerneskade. Cafeen ligger i Sundhedshuset, indgang B, og har åben hver torsdag fra klokken 13.30-16.30.

- Du kan komme direkte fra gaden og få hjælp, men kan også ringe eller skrive i forvejen og aftale en tid, så du undgår ventetid, fortæller de to vejledere.

Cafeen kører i første omgang som et projekt, der skal evalueres om et år. Det er Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd, der har givet penge til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce