Annonce
Erhverv

Ny tendens: Nu køber forældrene også lejligheder i Vejle

- Vi så det både som en hjælp til vores datter og en god investering, da vi købte lejligheden i Orla Lehmannsgade, siger Søren Devantie, som sammen med sin kone har købt en lejlighed i Vejle til datteren Sarah Devantie. Foto: Yilmaz Polat

Flere penge i forældrehænder, en kommende politiskole og mangel på billige lejeboliger er blandt årsagerne til, at flere forældre investerer i boliger til deres børn i Vejle, lyder det fra lokale ejendomsmæglere.

Vejle: I Aarhus og København er det ikke unormalt at sidde i en lejlighed, hvor mor og far står som udlejere på lejekontrakten. Nu er trenden også rykket til Vejle, lyder det fra ejendomsmæglere fra Home og Danbolig.

I løbet af 2018 har Home Vejle haft fem forældrekøb.

- Vejle er ikke kendt som en studieby, men i og med at der er mangel på lejeboliger i Vejle, så begynder vi at se, at flere forældre køber lejligheder til deres børn, siger Jesper Guldmann, der er daglig leder af Home i Vejle.

I Vejle er der mangel på billige lejeboliger. De almene boliger melder om mange udlejede lejligheder og lange ventelister.

Hos Danbolig i Vejle oplever man også, at flere har fået øjnene op for forældrekøb som mulighed blandt andet på baggrund af det pressede boligmarked.

- Det er også summen af, at flere har fået penge mellem hænderne. Jeg tror også, at den kommende politiskole er et parameter for udviklingen. Vi oplever i stigende grad, at folk investerer både i lejligheder til privat udlejning og forældrekøb, siger Jakob Køhler, som er salgschef for Danbolig i Vejle.

Annonce

Forældrekøb

Når forældre køber en lejlighed med det formål at leje den ud til deres barn, er der en række regler, som skal følges.Udlejning af en bolig er omfattet af lejeloven. Lejen må hverken være for høj eller for lav.

Skattemæssigt betragtes udlejningen af en ejerlejlighed til et barn som en selvstændig erhvervsvirksomhed. Derfor skal overskuddet af udlejningen beskattes.

Ved frasalg bliver man beskattet af den fortjeneste, man får, når differencen mellem salgsprisen eksklusive salgsomkostninger og købsprisen inklusive købsomkostninger beregnes.

Ved et frasalg til barnet har det været muligt at sælge til 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering. Det bliver der sat stop for i 2019 i forbindelse med, at boligskattereformen indføres.

Kilde: Bolius

Mere friværdi

Ifølge Danbolig hænger den øgede investeringslyst sammen med, at mange boligejere har fået mere friværdi.

- Når de får vurderet deres boliger mere lukrativt, så kan man bruge den friværdi til et forældrekøb. Vi oplever, at der er kommet en større målgruppe, der kan være med på et forældrekøb, og der er mange, som henvender sig med spørgsmål til det, siger Jakob Køhler.

Det er især toværelseslejligheder mellem 800.000 kroner og 1,2 milioner kroner i Vejle, som er populære blandt forældrene. Børnene betaler typisk af på forældrenes lån, fortæller Jakob Køhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce