Annonce
Billund

Ny travsportsforening vil have ny travbane og skabe et sted for alle hestesportsgrene: - Vi kan lære meget af hinanden

Når Billund Trav lukker ned fra december, mangler den nye forening, Sydjysk Hestesport et sted at køre løb. Der er dog en dialog i gang om en midlertidig træningsbane udenfor Billund. Foto: Billund Trav
En ny forening, Sydjysk Hestesport, arbejder for at anlægge en ny travbane lokalt og dertil etablere et sted, som alle grene af hestesporten skal kunne benytte. Håbet er, at man ved at samarbejde på tværs af for eksempel dressur-, spring-, western-, køreteknisk og fritidshestesport kan opnå ny synergi. Foreningen er i dialog med fire kommuner.

Selvom Sydjysk Hestesport er en helt nyetableret forening fra september, har de store visioner - ikke kun på egne vegne men også på hele den samlede hestesports vegne.

Foreningen, der holdt stiftende generalforsamling mandag, er en forening baseret på ildsjæle og medlemmer fra Billund Trav, der lukker ned i december i år.

- Dermed mangler vi et sted at være, fortæller Erik Munk Christensen.

Annonce

Målet er dog ikke kun at få etableret en ny travbane i området. Visionerne omfatter også, at alle hestesportsgrene kan samles i én arena - med de baner, der hører sig til i den enkelte sportsgren.

- Vi har fået flere positive tilkendegivelser fra flere grene, der gerne vil være med i projektet, påpeger Erik Munk Christensen, der også ser et samfundsøkonomisk perspektiv i, at man går flere sammen.

- Det betyder selvfølgelig også, at vi søger mellem 25 og 40 hektar jord til området, hvor vi også gerne vil etablere løbestier og udflugtsposter til dem, der gerne vil bruge naturen til noget andet end os, forklarer Erik Munk Christensen, der er ved at sondere terrænet og mulighederne i både Kolding, Vejle, Vejen og Billund kommuner.

Inspiration til nye tilgange

- Vi må helst ikke bevæge os for langt væk fra arnestedet, som er i Billund, hvor folk har været vant til at køre til, påpeger Erik Munk Christensen.

Selvom det er fem travnørder, der står bag den nye forening, vil Erik Munk Christensen meget gerne have andre grene af hestesporten med.

- Det er rigtigt, at de forskellige forgreninger af hestesporten gør tingene på hver deres måde med hver deres metoder og baner, men vi er jo alle fælles om hesten, og jeg er sikker på, at vi kan lære meget af hinanden på kryds og tværs. Travsporten er en konkurrencebetonet sport, hvor det er sekunder, der spiller ind i forhold til at vinde og tabe. Måske kan vi blive inspireret af andre i hesteverdenen i forhold til foder, kiropraktik, skoning og andre behandlere i forhold til at opnå den bedste ydeevne. Måske ligger guldkornene i en anden hestekreds, konstaterer Erik Munk Christensen.

Annonce

I dialog med interessenter

Han forestiller sig finansiering via fonde.

- Og når vi drager miljø og natur indover, så åbner der sig helt nye muligheder, siger Erik Munk Christensen, der håber, at nuværende aktionærer i Billund Trav måske også vil betænke den nye forening.

- Der kunne også være mulighed for folkeaktier, hvor folk kunne købe en luns af arealet, så vi på den måde kunne oprette kapital, siger Erik Munk Christensen, der har fået verdens førende indenfor etablering af travbaner med på projektet. Det drejer sig om Lars Sandstrøm fra Sverige.

Kommer der ikke en ny travbane, frygter Erik Munk Christensen, at travsporten mister hestemateriale, fordi mange så måske vil sælge eller slagte deres heste.

- Travsport er en lille sportsgren i dag, men det ville da være så ærgerligt, hvis den dør ud, siger han, der også er i dialog med Dansk Travsports Centralforbund - DTC.


Travsport er en lille sportsgren i dag, men det ville da være så ærgerligt, hvis den dør ud.

Erik Munk Christensen


- For der vil gå fire år, før en bane kan stå klar. Det betyder, at der vil opstå et vakuum, og her vil DTC gerne hjælpe os med at finde en midlertidig træningsbane. Der mangler fortsat nogle tilladelser, men vi har forhørt os, og der er positiv stemning omkring det. Det ligger ikke langt fra Billund, siger Erik Munk Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Annonce