Annonce
Fredericia

Ny tribune i brug og stadionplatten genoplivet på Monjasa Park

Der var ikke fyldt på den nye tribune søndag eftermiddag, men der var heller ikke noget på spil for FC Fredericia, da de mødte Silkeborg. Men de, der kom, nød at være tilbage på lægterne og følge hjemmeholdet, som her varmer op. Foto: Nana Hanghøj
Søndag, sol og Silkeborg. Ingredienserne til første hjemmekamp med tilskuere på Monjasa Park. Resultatet var ikke afgørende for FC Fredericia, men for ultra-fans og andre tilskuere talte at kunne komme på stadion igen.

Fredericia: Der er kommet ægte stadion-stemning over Monjasa Park efter Fredericia Kommune skød 16 mio. corona-kroner ind i en ny tribune. Søndag eftermiddag kunne tribunen for første gang tages i brug, da FC Fredericia hjemme mødte Silkeborg.

- Det er en fornøjelse både at se tilskuere på stadion igen, og jeg synes virkelig, at det er blevet godt med den nye tribune. Nu har vi et rigtigt stadion, siger næstformand i FC Fredericias bestyrelse Niels Kruse.


Annonce

Det er en fornøjelse både at se tilskuere på stadion igen, og jeg synes virkelig, at det er blevet godt med den nye tribune. Nu har vi et rigtigt stadion.

Næstformand i FC Fredericias bestyrelse Niels Kruse


Han deler begejstringen med de FC Ultra-fans, som har fundet tromme og hæse sangstemmer frem for at følge hjemmeholdets præstation.

Så røg den ind i Silkeborgs net bolden. Søren Christensen kvitterer med en trommesolo, men øjeblikket efter står det klart, at målet er annulleret for off-side. Det fik sindene i bevægelse hos FC's fans. Foto: Nana Hanghøj

Et selvmål i 1. halvleg ærgrer, men det tager ikke glæden fra formand for fan-flokken Søren Christensen.

- Vi vinder 2-1, spår han.

Det viser sig dog ikke at komme til at holde - da dommeren fløjter af er selvmålet det eneste, der tæller, så Silkeborg tager hjem med tre point.

Håber på lempelser

Der er tre hjemmekampe tilbage før sommerpausen, og Søren Christensen håber, at restriktionerne efter sommer vil være lempet.

Lige nu er der krav om at kunne vise gyldigt coronapas, at bære mundbind, når man står op, alle skal have billet til at sidde ned, og der er ingen plads til udeholdets fans.

Susanne Dall Nielsen havde fadøl og vin klar til de VIP-gæster, der havde fundet til station søndag. Hun har haft tid til at følge kampene gennem corona-pausen, men nød at der nu var gæster at servicere. Foto: Nana Hanghøj

Men det lever man med på lægterne, og sætter pris på, at der overhovedet kan komme folk på stadion.

- Det har været lidt trist, at der ikke har været andre end lige de nærmeste. Vi har manglet stemningen, siger Susanne Dall Nielsen, som nyder at skænke fadøl og vin op til de VIP-gæster, der var fundet ind i sektionen midtfor.

Annonce

Varme i sæderne

Mens en kold vind slår ind over stadion, kan VIP-gæsterne med et tryk på ryglænet på de røde sæder lune sig ved sædevarmen. I opgraderingen af stadion er der blevet skiftet sæder ud på begge tribuner, og det har gjort plads til opvarmede sæder i VIP-området.

Formand for FC Frederidcia Morten Rahbek var glad for igen at kunne byde indenfor på stadion. Blandt gæster borgmester Steen Wrist og yngste søn Axel. Foto: Nana Hanghøj

På den nye tribune danner de røde og sorte sæder FCF. Der er blevet installeret to kiosker, hvor stadionplatterne bliver langet over disken.

Det gør de også på den gamle tribune. Kim Hansen har snuppet en søndagstjans, og vender pølser på grillen og luner brød i ovnen.

- Herligt at være tilbage. Det har vi savnet, siger han, mens han serverer en platte for Thor Mygind.

- Ja det er fedt. Der er ikke rigtig noget at spille for nu, så vi kommer bare for at hygge. Det er blevet rigtig flot stadion, og det skal nok blive fyldt op, når der kommer pokalkampe i næste sæson, vurderer Thor.

Kim Hansen leverer en stadion-platte til Thor Mygind. Begge med mundbind, som restriktionerne foreskriver for alle, der ikke sidder ned. På Monjasa gælder samme regler som i superligaen. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce