Annonce
Jelling

Ny udstilling: Kirstens haver starter i det sorte - og ender tit med en høne

Kirsten Stubbens malerier - blandt andet denne, hvor der selvfølgelig er høns på - er blevet hængt op på Højagercentret, så man kan allerede nu og i resten af april og i maj se dem på centrets vægge. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Kirsten Stubbens nyeste malerier er lavet på sort lærred, hvilket ifølge kunstneren giver en anden dimension til værkerne. Motivet er haver og gerne med en iøjnefaldende detalje som en bænk, en trehjulet cykel eller det mest oplagte: en flok høns.

Jelling: Højagercentret i Jellings faste sortiment af malerier er igen blevet pillet ned, for nu er det tid til endnu en udstilling af en lokal kunstners værker.

Denne gang er det Kirsten Stubben, der bor i Grejsdalen, men som er opvokset på Fårupgård, hvor hendes forældre arbejdede. Begge steder er fyldt med smuk natur, og det er også en væsentlig inspirationskilde for kunstneren.

- Jeg er opvokset med naturen og følger med i den året rundt, og jeg kan godt lide at bruge de markante farver, der er i naturen, siger hun og kan blandt andet vise et skovmaleri frem, som er kommet af en af mange gåture i Grejsdalen.

Annonce

Der skal noget anderledes ind i malerierne, og jeg er vældig glad for høns, så de er ofte med.

Kirsten Stubben, kunstner

Høns og haver

Det maleri er dog et af de ældre på udstillingen, for Kirsten Stubben har for ikke så længe siden ændret fokus, når det kommer til motiver.

- Jeg har prøvet meget forskelligt på de kurser, jeg har været på, men jeg vender altid tilbage til naturen, og nu er det blevet med fokus på haver, siger hun.

Haverne er da også fyldt med farver på Kirsten Stubbens malerier, men det er ikke kun træer, blomster og buske. Der er for eksempel også sneget sig en kat, en trehjulet cykel eller et par høns med.

- Der skal noget anderledes ind i malerierne, og jeg er vældig glad for høns, så de er ofte med, siger hun.

Sorte lærreder

En anden detalje, som ved første øjekast ikke er særlig tydelig for de knap så malerikyndige, er, at Kirsten Stubben bruger sorte lærreder til sine malerier.

Når hun - som hun selv forklarer det - ikke gider at se på et maleri længere, så bliver det malet sort, og så starter hun forfra. Eller næsten. Nogle steder kan hun godt finde på at bevare det tidligere maleri bagved for at skabe nogle unikke teksturer.

- Det giver en anden dimension, at man kan arbejde i lag på lag og med en spraglet baggrund. Man kan arbejde med billedet på en anden måde, siger hun.

De to til venstre, Per Rahbek og Bodil Dupont, står for at finde kunstnere, der vil udstille værkerne. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Lokalt kunstudvalg

Kunstudstillingerne på Højagercentret står Per Rahbek og Bodil Dupont for. Og sidstnævntes mand, Knud Dupont, er også en del af det, for han er i spidsen for knoklearbejdet med at få billederne hængt op. Selv om der er lidt hjælp fra resten af flokken - også kunstneren selv.

Det såkaldte kunstudvalg sørger for, at der cirka tre gange om året er udstillinger af nogle måneders varighed på væggene på Højagercentret. Kunstnerne er som regel lokale. Kirsten Stubben kender de blandt andet fra malerkurser, som en anden lokal kunstner, Bente Stamp, står for.

Der skal være noget anerledes på Kirsten Stubbes billeder af haver, og derfor gemmer der sig blandt andet en klassisk trehjulet cykel på en af dem. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Ikke en levevej

Dem har Kirsten Stubben været på en del af, og så har hun også taget et halvt års forløb på Århus Kunstakademi. Og det er da også efterhånden blevet til mange malerier.

- De sidste par år har den fået en ordentlig spand kul, men det er ikke noget, jeg har planer om at leve af. Jeg gør det, fordi det er sjovt, siger hun.

Alligevel er der dog klistret et lille mærkat på siden af malerierne, hvor man kan se en pris, hvis man skulle være interesseret i at købe. Og billederne, de hænger klar til at blive beskuet fra nu og de næste par måneder frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beruset knallertkører og ung mand med hash

Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce