Annonce
Børkop

Ny udstilling på Galleri Bibelland skal være et pusterum

Annie Glistrups udstilling går under navnet "Indre og ydre landskaber". Billedet, hun hænger op her, er inspireret af en oplevelse, hun havde i forbindelse med en hvalsafari på en ferie. Foto: Aske Visser Ottosen
Sønderjyske Annie Glistrup udstiller i efteråret landskabsmalerier på Galleri Bibelland. Søndag er der fernisering.
Annonce

Brejning: Søndag er der fernisering på en ny udstilling på Galleri Bibelland i Brejning.

Bag udstilling står Annie Glistrup, som bor i Sønderjylland, og hun ser frem til at få sin kunst udstillet på et galleri med en kristen profil.

- Det er en spændende udfordring og invitation, fortæller Annie Glistrup, der ser sig selv som et troende menneske.

Galleri Bibelland

I 1983 åbnede Gert Grube sit private "Bibelland" ved bopælen i Gårslev.

Palmesøndag 2011 flyttede samlingen til det nedlagte missionshus i Brejning, hvor Galleri Bibelland også i dag holder til.

Den faste samling består af Gert Grubes mere end 40 lerskulpturer, som belyser hele bibelen fra skabelsen i Første Mosebog til Johannes' Åbenbaring.

Hvert halve år er der ny midlertidig udstilling på galleriet. I efteråret er det Annie Glistrups "Indre og ydre landskaber".

Hos galleriet er drømmen, at man skal være et udstillingsvindue og eksperimenterende værksted for kristen kunst i Danmark med folkelig kunstformidling for øje.

Målet er ifølge Galleri Bibelland at man kan give børn, unge og ældre mulighed for at træde et skridt nærmere Gud i mødet med kunsten.

Kilde: Galleri Bibelland

Annonce

Hvile til øje og sjæl

- Det arbejde jeg har lavet det seneste års tid, har været med fokus på hvile og skønhed, fortæller kunsteren, som derfor har givet udstillingen titlen "Indre og ydre landskaber".

Hun er meget inspireret af de store sønderjyske landskaber og vidder, som hun beskriver som værende 80 procent himmel og 20 procent jord.

For hende handler livet i Bevtoft i det sønderjyske også om at lade øjet og sjælen få hvile fra en hverdag og en verden, som kan være fyldt med dårligdomme.

- Jeg har måske altid været optaget af, hvad vi mennesker skal gøre og den afmagt, der kan være i at ikke kunne gøre det hele, fortæller Annie Glistrup, og påpeger, at den del med indre landskaber også fylder en del i udstillingen.

Annonce

Naturen er en holdeplads

Annie Glistrup er meget optaget af det almindelige, det abstrakte, det mellemmenneskelige og det guddommelige. Og netop det guddommelige fylder også en del i hendes aktuelle udstilling på Galleri Bibelland.

- Jeg synes nogle gange, at det kan være svært at få øje på det guddommelige på vores jord. Der synes jeg så, at det guddommelige viser sig i den holdeplads, som naturen er for os. Det er som om, at det er guds helle til os, fortæller hun.

Derfor er det vigtigt, at give sig selv tid og plads til at få nogle pauser, og det håber Annie Glistrup også, at hun kan give til folk gennem udstillingen.

- Vi kan ikke være de der kørende maskiner, der drøner derudaf og redder verden hele tiden. Vi bliver også nødt til at trække vejret, så jeg håber, at det kan give et pusterum til folk, siger hun.

Søndag er der fernisering på Galleri Bibelland mellem 14.00 og 17.00, og udstillingen vil kunne ses frem til november.

Foruden Annie Glistrups "Indre og ydre landskaber", kan man også opleve Gert Grubes faste udstilling af bibelske lerskulpturer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce