Annonce
Vejle

Ny udvikling i stor sex-afpresningssag: I sidste uge blev vejlenser løsladt, men nu skal han i fængsel - politiet kan bare ikke finde ham

De i alt fire unge mænd er tiltalt for at have afpresset og bedraget sig til flere hundredtusinde kroner via blandt andet Snapchat. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.
Landsretten har omgjort byrettens beslutning om at løslade en 22-årig mand, som tirsdag i sidste uge forlod retssalen som en fri mand. Nu mangler politiet bare at finde ham, så han kan blive varetægtsfængslet.

Vejle: Politiet leder netop nu med lys og lygte efter en 22-årig mand, som har forbindelse til en omfattende sag om sex-afpresning med mindst 200 ofre.

Manden, som bor i Vejle, blev tirsdag i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Her kom det frem, at han er sigtet for 15 forskellige tilfælde af grov afpresning og bedrageri.

Ifølge sigtelsen har den 22-årige begået kriminaliteten sammen med en gruppe af tre unge mænd fra Viborg, som alle blev varetægtsfængslet 23. september, og som har siddet bag tremmer lige siden.

Annonce

Firkløveret skulle angiveligt have samarbejdet om at oprette en lang række falske profiler på blandt andet Snapchat, Tinder og på forskellige datingsider. På profilerne udgav de sig for at være unge kvinder, og gennem dem har de tilsyneladende snydt og bedraget mindst 200 mænd over hele landet til at betale sig mange hundredetusinde kroner.

Gennem profilerne kom de i kontakt med ofrene, som de fik til at betale penge for blandt andet nøgenbilleder, for seksuelle ydelser, som naturligvis aldrig fandt sted, og for efterfølgende ikke at fortælle ofrenes hustruer, familier og arbejdsgivere om de lyssky korrespondancer.

I sidste uge ville anklagemyndigheden have den 22-årige mand fra Vejle varetægtsfængslet, som hans kumpaner er det, men grundlovsforhøret endte til hans store glæde med, at han blev løsladt, da byretten ikke fandt grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Den afgørelse var politiet og anklagemyndigheden bestemt ikke tilfreds med, og kendelsen blev derfor kæret - altså appelleret - til Vestre Landsret.

Sagen kort: Unge mænd sigtet for omfattende sex-bedrageri

  • 23. september: Tre unge mænd fra Viborg bliver varetægtsfængslet. De er alle sigtet for grov afpresning og bedrageri ved at have bestyret forskellige profiler på sociale medier som Snapchat, hvor de i en periode fra sommeren 2020 til begyndelsen af 2021 har udgivet sig for at være unge kvinder. De falske profiler med de unge kvinder har ifølge sigtelserne indbragt gruppen af unge mænd hundredtusindvis af kroner, som de har tjent ved via profilerne at sælge nøgenbilleder, at foregive at sælge seksuelle ydelser og ved at true ofrene med at offentliggøre intime fotos og skærmbilleder af deres private korrespondancer. 
  • 4. januar: En fjerde formodet gerningsmand, en 22-årig fra Vejle, fremstilles i grundlovsforhør. Han er sigtet for sammen med de tre andre at have begået lignende kriminalitet. Retten ender med at løslade ham - men han er fortsat sigtet i sagen, hvor der ifølge anklagemyndigheden er omkring 200 ofre.
  • 12. januar: Landsretten omstøder byrettens kendelse, således at den 22-årige mand alligevel skal varetægtsfængsles.
  • Anklagemyndigheden forventer, at sagen kommer for retten i maj og juni.

For retten til maj

Onsdag i denne uge tog landsrettens dommere stilling til sagen, og her kom man frem til det stik modsatte resultat af byretten: At den 22-årige skal varetægtsfængsles på linje med de tre andre.

Det leder os frem til denne artikels indledning - at politiet nu leder efter den unge mand.

Han er nemlig endnu ikke blevet anholdt og fængslet, oplyser sagens anklager, Katrine Melgaard, til avisen fredag.

- Han ved godt, at vi leder efter ham, siger hun.

Har I grund til at tro, at han gemmer sig for politiet? 

- Vi har grund til at tro, at selv om han bliver bedt om at gå ind og melde sig på en politistation, så har han i hvert fald ikke gjort det endnu.

På trods af, at manden har været på fri fod siden grundlovsforhøret 4. januar, og at politiet endnu ikke har pågrebet ham, er anklageren naturligvis tilfreds med landsrettens afgørelse.

- Vi kærede den, fordi jeg mente, at det var det rigtige resultat, at han skulle varetægtsfængsles ligesom de tre andre. Det er jeg da glad for, at landsretten også synes, siger Katrine Melgaard.

- Det giver os så at sige ro på bagsmækken, at de nu alle fire bliver varetægtsfængslet, og vi kan gøre sagen klar til retten. Der er ikke noget, der tyder på, at det har ødelagt noget for os, at han har været på fri fod den sidste uge.

Anklageren forventer, at alle de fire unge mænd nu vil være varetægtsfængslet frem til, at sagen kan komme for retten.

Efter planen vil der blive afsat 20 retsdage i maj og juni til at få sagen afgjort.

Han ved godt, at vi leder efter ham.

Katrine Melgaard, anklager
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce