Annonce
Sport

Ny VB-angriber i sit livs form: Vil ikke sidde på den flade og hæve kassen

Kjartan Finnbogason stødte forleden til VB-truppen, som ligger i træningslejr i Tyrkiet. Tirsdag var han første gang på træningsbanen med sine nye holdkammerater. Foto: Anders Møllenberg

Kjartan Finnbogason kender opgaven efter skiftet til Vejle Boldklub - han prøvede den for et par sæsoner siden med sin tidligere danske klub AC Horsens

Antalya: Hvorfor kigge på, når man føler sig i sit livs bedste form?

Det spørgsmål stillede Kjartan Finnbogason sig selv efter en halvsæson, hvor han så mere end han spillede fodbold.

- Jeg kunne sagtens være blevet i Ungarn og hævet min løn, men jeg gider ikke sidde på min flade røv og så bare tjene penge, siger Kjartan Finnbogason og fortsætter:

- Jeg føler mig ærligt talt i mit livs form, og når jeg gør det, vil jeg spille fodbold. Jeg er glad for, at der blev fundet en løsning.

Løsningen bestod i, at Kjartan Finnbogason tidligere i januar fik ophævet sin aftale med den ungarske klub Ferencvaros, og forleden lavede han så en ny; med Vejle Boldklub.

- Den træner, som hentede mig til klubben, blev fyret efter fire kampe, og vores nye træner ville noget andet og have sine egne folk, siger Kjartan Finnbogason.

Den fyrede træner, den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Doll, røg efter fire kampe - fire kampe, som Ferencevaros vandt tre af og spillede én uafgjort.

Det blev ifølge Finnbogason til 14 kampe for Ferencevaros med seks scoringer, og det kalder han selv tilfredsstillende.

Annonce

Jeg er ikke født og opvokset i Horsens, så jeg har ikke noget naturligt had til Vejle, som jeg ellers fornemmer, mange i Horsens har.

Kjartan Finnbogason

Havde fire gode år i Danmark

Det er ingen tilfældighed, at Kjartan Finnbogason returnerer til Danmark. Danmark lød som førsteprioritet, efter han oplevede fire gode år i dansk fodbold, inden han drog til Ungarn.

Kjartan Finnbogason kom i 2014 til dansk fodbold og AC Horsens, og der slog han sit navn fast som en arbejdsom og målfarlig angriber. Han spillede fire sæsoner i AC Horsens, og sagde farvel til Horsens-publikummet, da han i forårets næstsidste runde scorede to sene mål, da AC Horsens hjemme spillede 2-2 med Brøndby - et resultat, som reelt kostede Brøndby det danske mesterskab.

- Jeg trængte til en ny udfordring, efter jeg prøvede næsten alt med AC Horsens; rykkede op i Superligaen, spillede livsvigtige playoff-kampe og i min sidste sæson nåede vi mesterskabsslutspillet, siger Kjartan Finnbogason og fortsætter:

- Mere kan man ikke forlange af en klub som AC Horsens. Horsens gør det utroligt godt.

Kjartan Finnbogason oplevede som AC Horsens-spiller flere gange lokalopgørene mod VB. Han fornemmede klart på klub og by, at AC Horsens' kampe mod naboen betød noget specielt, men for Kjartan Finnbogason selv lignede de langt hen ad vejen de øvrige kampe.

- Jeg er ikke født og opvokset i Horsens, så jeg har ikke noget naturligt had til Vejle, som jeg ellers fornemmer, mange i Horsens har, siger Kjartan Finnbogason.

Erfaring og forhåbentlig mål

Den 32-årige islænding kender den opgave, som venter i VB.

Den handler om overlevelse, og det er en opgave Kjartan Finnbogason prøvede for et par sæsoner siden i AC Horsens, da horsensianerne måtte igennem to playoff-runder for at opretholde superliga-status.

- Jeg kommer med erfaring, som kan være vigtigt, hvis vi ender i de kampe, og så håber jeg selvfølgelig, jeg bidrager med nogle mål, så vi måske helt kan udgå dem, siger han.

Aftalen mellem Kjartan Finnbogason og VB er af et års varighed, så den løber ud ved udgangen af 2019.

- Nu må vi se, hvordan det kommer til at gå. Det kan jo være, jeg ender med at blive i klubben længere end et år, siger Kjartan Finnbogason.

Datteren glæder sig

Kjartan Finnbogsan kommer til Danmark med kone og to børn; en datter på otte år og en søn på to år.

- Begge vores børn føler sig som danske. Vores datter kom til Danmark, da hun være fire år, og vores søn er født i Danmark. Specielt vores datter glæder sig til at komme tilbage til Danmark, for hun savnede sine venner, mens vi var i Ungarn, siger Kjartan Finnbogason.

Han og familien boede tidligere i Horsens, men de har endnu ikke besluttet, hvor de slår sig ned.

- De er stadig i Ungarn, men jeg håber, at jeg hurtigst muligt får dem til Danmark, siger han.

Kjartan Finnbogasons kone er netop færdig med jura-studiet, og hendes jobmuligheder kan få indflydelse på den fremtidige bopæl.

Og det kan sagtens tænke sig, at det også bliver dér, familien Finnbogason slår sig ned, når Kjartan Finnbogasons karriere slutter:

- Vi har altid været glade for Danmark, og børnene føler sig danske, så ja, det kan sagtens tænkes.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce