Annonce
Erhverv

Ny Vejle Caravan trodsede coronaen: Tjente 2,1 millioner kroner før skat

Ny Vejle Caravan beskæftiger i dag 22 ansatte. I Corona-året 2020 steg overskuddet med 50 procent. PR-foto
Ny Vejle Caravan mærker, at danskerne har fået øjnene op for fædrelandet. Salget af campingvogne, autocampere og telte er eksploderet.

Vejle: 2020 blev på mange måder året, der tog en hel del fra danskerne. Året, der lukkede festivaler, en EM-slutrunde og store fester i de lune sommermåneder. Men året gav også danskerne noget andet tilbage. Perspektivet på det smukke fædreland, som kan glemmes, når kursen bliver sat mod fjerne og fremmede kyster.

Hos Ny Vejle Caravan i Vejle Nord blev 2020 året, hvor man satte rekord i antal solgte vogne, autocampere og telte.

Samtidig blev tendensen med et øget salg af sommerhus, både og cykler også forenet med friheden ved en campingvogn eller autocamper.


Vi har oplevet rigtig mange nye campister. Vi har ikke i min tid haft så mange nye familier, der har ønsket at blive campister. Disse er endda delt ud på mange aldersgrupper, og det viser også den frihed og det nærvær, camping kan skabe.

Morten Bøgelund, direktør Ny Vejle Caravan


Vejle-firmaet kom således ud af det seneste regnskabsår med et overskud før skat på 2.143.071 kroner mod et resultat før skat på 1.466.040 kroner i regnskabsåret 2018/19. Firmaets egenkapital er øget fra 7.972.381 kroner til 9.066.533 kroner.

Morten Bøgelund, direktør i Ny Vejle Caravan, glæder sig over alle de nye campister, der er kommet til. Foto: Martin Ravn

Morten Bøgelund, direktør hos Ny Vejle Caravan, fortæller om et år, der trodsede logikken, men som alligevel var et produkt af en langsigtet strategi hos Vejle-virksomhed.

- Vi har, siden vi genåbnede heroppe efter den altødelæggende brand, arbejdet målrettet og ambitiøst for at skabe en oplevelse for kunderne, få resultaterne i hus og blive det campinghus, som gæsterne ville køre til langvejs fra for at besøge.

- Vi er nu 22 ansatte og har lagt på omsætningsmæssigt år efter år. Det betyder helt konkret, at vi i 2020 har oplevet en vækst på 28 procent i omsætningen og 50 procent på årets overskud, fortæller Morten Bøgelund, der nævner, at man i forbindelse med corona-pandemien har udvidet åbningstiderne på både hverdage og i weekenderne.

Annonce

Nye campister

En faktor, der også vækker glæde hos Ny Vejle Caravan, er alle de nye campister, der har lagt vejen forbi i 2020.

- Vi har oplevet rigtig mange nye campister. Vi har ikke i min tid haft så mange nye familier, der har ønsket at blive campister. Disse er endda delt ud på mange aldersgrupper, og det viser også den frihed og det nærvær, camping kan skabe. Det har givet os en ekstra motivation at yde alle disse nye campister en ekstra service og rådgivning, lyder det fra Morten Bøgelund.

Ny Vejle Caravan har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Tværtimod har virksomheden ansat en online-manager, der har fået til opgave at øge tilstedeværelsen på den digitale scene og samtidig bygge en helt ny webshop op for Ny Vejle Caravan.

- Peter Kokholm er kommet til, og med sin fortid hos Bestseller og Elgiganten er Peter den helt rigtige til at stå for vores online tilstedeværelse. Vi har på tre år skabt en virksomhed, der er en af Danmarks største campinghuse, og nu skal vi øge den position digitalt. Det er i tråd med vores strategi, siger Morten Bøgelund.

Annonce

Har sendt pengene retur

Samtidig har Ny Vejle Caravan valgt at betale sin omkostningskompensation tilbage til staten efter sit resultat, samt 40 procent af lønkompensationen.

Derudover er Vejle-firmaet blevet udvalgt som eksklusiv autocamper-forhandler for brandet Dethleffs. Indehaver Kim Præst Nielsen er glad for den anerkendelse, der ligger i udnævnelsen.

-Vi arbejder hårdt og målrettet på at udvikle vores forretning. Når en virksomhed som Dethleffs ser os som en nøje udvalgt forhandler af deres autocampere, så er det en indikator på, at vi gør noget rigtigt. Dette samarbejde kommer til at gøre en forskel for vores kunder, siger Kim Præst Nielsen.

Han glæder sig samtidig over, at man på grund af travlhed lige nu må arbejde i toholdsskift på firmaets klargøringsværksted.

-Det betyder, at der er blevet plads til et par nye medarbejdere, siger Kim Præst Nielsen.

Ny Vejle Caravan beskæftiger 22 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce