Annonce
Egtved

Ny viceforstander på Engelsholm Højskole

Bente Strager Hansen og Jakob Bonderup er det team, der fortsat skal drive Engelsholm Højskole i en god retning. Foto: Engelsholm Højskole.

1. oktober tiltrådte Bente Strager Hansen som ny viceforstander på Engelsholm Højskole. Hun har en bred vifte af faglige kompetencer, 10 års erfaring i ledelse af blandt andet uddannelsesinstitutioner, og så omfatter en af hendes uddannelser antropologi.

Annonce

Bredsten: Den nye viceforstander på Engelsholm Højskole, Bente Strager Hansen, kommer med en bagage på mere end 10 års erfaring i ledelse af blandt andet uddannelsesinstitutioner, og har derfor en stor erfaring med personaleledelse, økonomi, pædagogisk og didaktisk tilrettelæggelse, som nu kommer Engelsholm Højskole til gode. En stor del af jobbet bliver daglig ledelse af de 25 medarbejdere, som arbejder på højskolen, men Bente Strager Hansen kommer også til at undervise. Med en baggrund som antropolog og med alsidige og internationale erfaringer, er det oplagt at drage nytte af hendes viden til undervisning i de mere traditionelle dannelsesfag om menneskelige livsvilkår og eksistens, kulturforståelse og samfundsforhold.

Selvom Bente Strager Hansen ikke direkte har erfaring fra højskoleverdenen, elsker hun den særlige stemning af fællesskab, ungdom, kærlighed til sang og fortælling, forankringen i historie og kultur og udsynet mod en større verden, som højskolen rummer. Og den nye viceforstander glæder sig til at tage fat på opgaverne:

- Det er en fantastisk mulighed, at få lov til at arbejde på en højskole. Det er et stort privilegium at arbejde et sted fyldt med alle mulige aktiviteter, og hvor både elevernes og medarbejdernes engagement sætter et højt, sjovt og meget originalt ambitionsniveau, siger Bente Strager Hansen, der tidligere blandt andet har haft en stilling som direktør på Social- og sundhedsskolen i Silkeborg.

Forstander Jakob Bonderup ser potentiale for et stærkt ledelsesteam med valget af Bente Strager Hansen som ny viceforstander:

- Med Bente har vi ansat en stærk ledelsesprofil med en bred vifte af faglige kompetencer. Hendes uddannelsesprofil blandt andet som antropolog er for os et spændende krydderi i forhold til skolens alment dannende formål. Vi har ved ansættelsen lagt vægt på, at hun komplementerer mig som forstander, så vi sammen udgør et stærkt ledelsesteam, der - sammen med de ansatte - skal sætte kursen for Engelsholm Højskole. Bente har ikke konkret erfaring med højskoleverdenen, men hun er efter min mening et højskolemenneske, som bare endnu ikke har haft en højskole at udfolde sig på, siger forstander Jakob Bonderup. /cmm

Fakta

Bente Strager Hansen tiltrådte stillingen som viceforstander på Engelsholm Højskole den 1. oktober. Hun overtog posten som viceforstander efter Rikke Holm, som nu er forstander på Askov Højskole.Bente Strager Hansen har en baggrund som leder i uddannelsesverdenen og er uddannet sygeplejerske og antropolog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce