Annonce
Vejle

Nybygger i Tirsbæk Bakker: Dem, der mobber os, siger, at vi bor i Assendrup

29-årige Morten Roth glæder sig til efteråret 2019. Hvis alt går efter planen, kan hans familie til den tid flytte ind i et nybygget hus her i Tirsbæk Bakker med udsigt over skov og mark. Foto: Mette Mørk

Sammen med sine hustru og datter på to år har Morten Roth slået sig ned i Tirsbæk Bakker. Her er den rette kombination af natur og socialt fællesskab. Og så er det tæt på Bredballe.

Vejle: Det var egentlig den ældre del af Bredballe med udsigt over vandet, der stod øverst på ønskesedlen over steder, hvor parret Camilla Dam-Johansen og Morten Roth oprindeligt havde drømt om at slå sig ned.

Netop her er Camilla Dam-Johansen vokset op, og her ville hun gerne tilbage til, fortæller Morten Roth, der selv stammer fra Hedensted.

Men ved nærmere eftertanke sad Bredballe ikke lige i skabet for det unge par, da de for nogle år tilbage indledte en målrettet søgen efter deres fremtidige hjem.

- Der var ingen unge mennesker med børn langs Strandvejen. Det var mere et sølvbryllupskvarter, vurderer Morten Roth.

Han er 29 år og sammen med hustruen har han den toårige datter Fleur.

Hun var ikke kommet til verden endnu, da parret traf deres beslutning om, hvor de ville bosætte sig, men hun var allerede i deres tanker.

For det skulle være et sted, hvor hun kunne finde mange legekammerater og ikke skulle transporteres i bil, hver gang hun skulle besøge sine veninder. Og alligevel måtte det gerne være tæt på naturen.

Vi er helt vildt glade for at bo i Tirsbæk Bakker. Området kan bare et eller andet.

Morten Roth, boligejer i Tirsbæk Bakker siden 2016
Der er fuld gang i arbejdet omkring den seneste udstykning i Tirsbæk Bakker. Næsten alle grunde er blevet solgt, inden byggemodningen overhovedet er færdiggjort. Det sker efter planen ved indgangen af maj måned. Foto: Mette Mørk

Bygger igen - 800 meter væk

Valget faldt på Tirsbæk Bakker, hvor parret selv var med til at tegne deres drømmehus, som de flyttede ind i foråret 2016.

Inden da havde Camilla lavet en Facebook-gruppe for dem, der skulle bosætte sig i det nye boligområde, og det betød, at der allerede fra starten var et godt sammenhold mellem alle nybygger-familierne.

Efter at Fleur blev født for to år siden og frem til i dag, er der kommet yderligere otte børn til verden alene på den stikvej, hvor parret boede frem til 1. april i år.

De har nemlig allerede solgt og fraflyttet huset. Ikke fordi de blev trætte af Tirsbæk Bakker, men fordi de har købt en grund i den nyeste udstykning knap 800 meter derfra. Området hedder stadig Tirsbæk Bakker, men ligger endnu tættere på den fri natur, og fra grunden er der udsigt over slugt og skov.

- Det er næsten åndssvagt at flytte efter kun to år, men det her område kunne bare et eller andet, siger Morten Roth og viser frem på grunden, hvor familiens kommende hjem skal placeres.

Efter planen skal byggeriet gå i gang til efteråret, og parret håber, at de kan flytte ind et år senere.

Her kommer den vej til at gå, som vil lede hen til Camilla Dam-Johansen og Morten Roths kommende hjem. Vejene i Tirsbæk Bakker slynger sig, så bilisterne automatisk vil sænke farten. Foto: Mette Mørk
Annonce

Omgivet af ligesindede

Skæbnen ville, at familiens nuværende genbo heller ikke kunne stå for den smukke udsigt. De har derfor også sat deres hus til salg og har købt grunden lige ved siden af familien Roths kommende hjem.

- Vi har også et hold venner, som kommer til at bo fire huse herfra, fortæller Morten Roth.

Han er salgschef hos Starmark, og hustruen arbejder som salgskonsulent for sportstøjsvirksomheden Kari Traa.

Familien sætter stor pris på, at de fortsat kommer til at bo i et område med unge mennesker, der er i samme situation, som de selv er.

- Jeg voksede op i et område, hvor alle mine skolekammerater boede lige i nærheden, og det er jo mennesker, som jeg stadig er venner med i dag, siger Morten Roth og glæder sig over, at han kan give en lignende gave videre til sin lille datter.

Annonce

Perfekt placering

Tirsbæk Bakker er i høj grad et fysisk bevis på, at Vejle er ved at vokse ud af sine oprindelige rammer.

Der ligger et nedlagt landbrug få hundrede meter derfra, hvor familien Roth skal bygge deres kommende hjem, og denne dag er en gyllevogn netop gået igang med at sprede komøg på en nærliggende pløjemark.

- Dem, der mobber os siger, at vi bor i Assendrup, smiler Morten Roth og erkender, at det er tæt på.

Men Tirsbæk Bakker tilbyder det, familien Roth ønsker sig i form af fællesskab og natur.

- Og så bygger vi et hus med en placering, der giver os sollys hele vejen rundt.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce