Annonce
Billund

Nybyggere i Vorbasse føler sig snydt: Kommunen satte prisen ned efter købet

Beboere i Vorbasse er utilfredse med, at priserne på byggegrunde er sat ned kort tid efter, de selv har investeret i en grund. Arkivfoto

De borgere, der har købt en byggegrund, som efterfølgende er blevet sat ned i pris, behøver ikke gøre sig forhåbninger om at få refunderet det beløb, de er gået glip af.

Vorbasse: - Lige på Tribinivej har vi nok været lige hurtige nok til at sætte priserne ned.

Så direkte lyder erkendelsen fra borgmester Ib Kristensen (V) efter de reaktioner, der er kommet, siden Billund Kommune før jul besluttede sig for at sænke priserne på en række byggegrunde.

Efter at have fået en vurdering fra en uvildig ejendomsmægler, besluttede kommunalbestyrelsen, at priserne på byggegrunde fem forskellige steder i Billund Kommune skulle sættes ned. Et af de steder var på Tribinivej i Vorbasse, og det var noget, der undrede flere borgere i området.

Billund Kommune har i tiden op til prisnedsættelsen nemlig haft held med at sælge flere byggegrunde i netop dette kvarter, og kommunen har modtaget klage fra mindst to borgere, der føler sig taget ved næsen, fordi priserne er blevet sat ned, netop som de selv har købt en grund i samme område.

Annonce

Ingen refusion

"Vi føler os taget godt og grundigt ved næsen. Vi har handlet grund i Vorbasse i god tro, men nu er virkeligheden en anden. Vi synes ikke, det er en måde at byde tilflyttere velkommen på," lyder det blandt andet i en af de klager, som kommunen har modtaget.

I samme anledning giver klagerne udtryk for et ønske om kompensation ved at få refunderet et beløb svarende til det, som grundene er blevet nedsat med. Men det bliver ikke aktuelt. I et svar til klagerne skriver kommunens chefjurist, at Billund Kommune er forpligtet til at sælge grunde til markedsprisen, og at kommunen, for at finde frem til denne, har rådført sig hos to uvildige ejendomsmæglere.

Statsforvaltningen har tidligere i lignende sager konkluderet, at borgere ikke skal have refunderet beløb.

- Jeg synes, det er en berettiget klage, de kommer med. Men vi har ikke lovhjemmel til at give dem nogen form for kompensation, konstaterer borgmesteren.

Udover Tribinivej i Vorbasse er grundene sat ned i pris på Dalagervej i Vorbasse, Krogagergårdvej i Stenderup-Krogager, Købmandsvej i Skjoldbjerg samt på Møllegrunden i Sdr. Omme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Give genåbnede med et brag

Annonce