Annonce
Vejle

Nybyggeri: 154 boliger skyder op på bakke i udkanten af Vejle

Rækkehus-byggeriet er godt i gang ved Svinholtvej på bakken lige syd for Vinding Kirke . Foto: Flemming Larsen
Hvis byggeplanen holder, kan de de første beboere flytte ind i foråret 2021 - aarhusiansk investeringsfirma har netop købt projektet
Annonce

Vinding: Nybyggerierne skyder op af jorden i dette forår - og på markerne syd for Vinding Kirke er de første af 154 rækkehuse ved at tage form.

Hvis håndværkerne overholder byggeplanen, kan de første beboere hænge lamper og gardiner op næste forår. Byggeriet er opdelt i tre etaper, og planen er, at alle 154 huse står færdige et år senere - altså i foråret 2022.

Det er Milton Huse, der har planlagt og har totalentreprisen, men investeringsselskabet Koncenton fra Aarhus har netop købt projektet. Derfor er det også aarhusianerne, der til sin tid kommer til at stå for udlejningen af de nye boliger.

Hos Koncenton har vi de seneste år udvidet vores fokus fra Danmarks største byer til også at omfatte større byer i vækstområder. Her passer Vejle og omegn perfekt ind.

Investerings-direktør Peter K. Jørgensen - køber af rækkehusprojektet

Annonce

Problematisk start

Rækkehusene er en del af en større udstykning, der har været undervejs i et par år på det kuperede areal ned mod Svinholt. Alt i alt skal der bygges villaer eller rækkehuse på et 95.000 kvadramteter stort område. I forvejen er der fuld gang i boligbyggeriet i Vinding - både øst for Vindingvej og i selve den gamle landsby, hvor der er en række projekter undervejs.

Planerne langs Svinholtvej fik en bumpet start, da Stiftsøvrigheden i første omgang nedlagde veto mod udstykningen. Det havde de kirkelige myndigheder mulighed for på grund af naboskabet til Vinding Kirke.

I sidste ende måtte Vejle Kommune justere planerne - blandt andet udgik et mindre areal længere nede langs Svinholtvej. Men nu er byggemodningen i fuld gang - og rækkehusene tæt på Svinholtvej tegner sig allerede.

Annonce

Bygges i tre størrelser

De kommende boliger er alle til udlejning. De bygges i tre størrelser - tre, fire og fem værelser. Størrelsen kommer til at varier fra 84 til 121 kvadratmeter. Alle er tegnet af Milton Huse.

I forbindelse med byggeriet er der anlagt ny vej i området - og de kommende beboere får adresse på Agerglimt. I en pressemeddelelse om købet udtaler investeringsdirektør Peter K. Jørgensen fra Koncenton stor tiltro til den nye investering. Udlejningen er endnu ikke gået i gang og der er heller ikke sat pris på lejen for de forskellige typer boliger.

Michael Hedegaard og Jonas Assenholt fra Hedegaard Entreprise havde lige tid til at smile til fotografen midt i tømrer-arbejdet. Foto: Flemming Larsen
Når håndværkerne er færdige, skulle første etape af projektet gerne tage sig sådan ud. Illustration: Milton Huse og Koncenton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce