Annonce
Hedensted

Nybyggerkvarter får lyskryds i stedet for rundkørsel

Et nyt boligområde er så småt ved at skyde op i Remmerslund, og der skal være tilkørsel til Hovedvejen over for Spettrupvej. Derfor er der brug for en udvidelse af lyssignalet. Foto: Camilla Bo Krefeld
Det bliver et lyskryds og ikke en rundkørsel, der skal hjælpe borgerne i et kommende boligområde ved Remmerslund sikkert ud på Hovedvejen. Den løsning er både billigst og mest trafiksikker, lyder kommunens vurdering.
Annonce

Hedensted: Et nyt stort boligområde er så småt i gang med at skyde op ved Remmerslund.

Med nye boliger følger også nye krav til infrastrukturen, og på teknisk udvalgs møde forleden skulle politikerne derfor tage stilling til, hvordan de kommende beboere skal komme trygt ud på Hovedvejen.

Valget stod mellem en udvidelse af det eksisterende lyskryds og en helt ny rundkørsel, og et enigt udvalg pegede på det første.

- Det er markant billigere med et lyskryds end en rundkørsel, og det giver også større trafiksikkerhed for alle de mennesker, der skal bo i de nye boliger, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Tre gange så dyrt

Den nye vej ind til boligområdet skal tilsluttes Hovedvejen over for Spettrupvej, og der er allerede i dag et lyssignal på stedet. Det koster imidlertid to millioner kroner at udvide det, så det også kommer til at dække den nye vej.

Prisen for at etablere en etsporet rundkørsel ville til sammenligning løbe op i 5,5 millioner kroner.

- Prisen er selvfølgelig en faktor, men det handler også om at finde en fremtidssikret løsning. Vi forventer, at der kommer mange flere biler på strækningen, fordi den nye omfartsvej øst om Hedensted også bliver koblet på Hovedvejen der. Til den tid rækker en etsporet rundkørsel ikke, fortæller Lene Tingleff.

Hvis trafikmængden bliver som forventet, skal der i stedet en to-sporet rundkørsel til, og det er der ikke plads til på stedet.

- Et lyskryds kan bedre håndtere den stigende mængde biler, og ny teknologi gør, at et lyssignal giver en mere jævn afvikling af trafikken end en rundkørsel. Samtidig kan man bedre sikre de bløde trafikanter, siger Lene Tingleff.

Anlægsarbejdet forventes at gå i gang allerede i år, og det samme gælder byggemodningen af det nye boligområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce