Annonce
Erhverv

Nye arbejdspladser på vej: Gravemaskiner har ædt ambulanceanlæg

Garageanlægget på Boulevarden er helt væk, men hvad Vejle Kommune skal bruge det nyerhvervede areal - der svarer til cirka tre fodboldbaner - til, er endnu ikke afklaret. Der er tale om et strategisk opkøb, siger borgmester Jens Ejner Christensen. Foto: Torben Juhler

Vejle Kommune har ingen konkrete planer med overtaget areal på Boulevarden, hvor Falck nu sætter gang i renovering af lokaler til assistancecenter.

Vejle: Gravemaskiner har de seneste dage gravet sig vej gennem det garageanlæg, som har set mere blåt blink end nogen anden bygning i Vejle.

Gennem mange år har Falcks - og siden Responce' - ambulancer kørt ud til ulykker og syge mennesker fra garagerne på Boulevarden, men i efteråret rykkede ambulancecentralen til Sjællandsgade, og nu er garageanlægget pillet fra hinanden og ligger tilbage i bunker på den store plads.

Falck Danmark A/S og Vejle Kommune indgik i sommeren 2018 en handel, hvor kommunen investerede 25 millioner kroner i at overtage arealet ved siden af Falcks kontorbygning, hvor der i en årrække blandt andet var lægevagt.

Dengang forklarede borgmester Jens Ejner Christensen (V), at der ingen konkrete planer var for den 13.817 kvadratmeter store grund, kommunen netop havde erhvervet sig mellem Falck og FDM's grunden på hjørnet af Boulevarden og Vestre Engvej.

Annonce

Den spilleplade, vi har, er lidt større, end den var før, og vi kan bidrage med jord, hvis nogen vil udvikle i vores by.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester
Sådan så Falck-huset og ambulancecentralen ud indtil for nylig, men allerede i september sidste år rykkede Responce sine ambulancer til Sjællandsgade. Arkivfoto: Falck

Kan indgå i en kabale

I dag er kommunen ikke kommet nærmere, hvad grunden skal benyttes til.

- Der er ikke noget aktuelt lige her og nu. Købet sorterer under det, der hedder et strategisk opkøb. Vi har en interesse i at udvikle vores sundhedsstrøg og skal være parat, hvis en uddannelsesinstitution vil slå sig ned i byen, fortæller Jens Ejner Christensen.

Er arealet stort nok til at rumme en selvstændig uddannelsesinstitution?

- Det kan man altid vurdere på. Vi har købt arealet ud fra en betragtning om, at det er bedre at have noget end ingenting at have. Det kan måske også blive aktuelt, at grunden kan indgå i en kabale. Typisk, hvor nogen kommer med en idé og har prøvet til med noget, hvor vi kan spæde til. På Østergaard-grunden over for Falck har vi lavet en midlertidig parkeringsplads, og hvis vi fortsætter med at fortætte området, har vi en parkeringsudfordring, siger borgmesteren.

Er ikke imperialister

Har I som kommune en forpligtelse til at udvikle et område, I har erhvervet, indenfor en given årrække?

- Nej, men vi har heller ingen ambition, at vi skal til at opkøbe jord for at være langsigtede ejere af noget. Det er bestemt ikke en imperialistisk tankegang om, at vi skal eje en masse jord. Men vi er strategiske ejere i kortere perioder, og vi er i en periode i kommunens historie, hvor vi har råd til at lave strategiske opkøb, siger Jens Ejner Christensen.

Flytter ind til sommer

Selvom Falck har solgt en del af grunden på Boulevarden, har koncernen ingen planer om at forlade Vejle. Tværtimod bliver bygningen på Vejles uddannelsesstrøg knudepunkt for et digitalt og fremtidssikret "Assistancecenter" i Danmark.

I forbindelse med offenliggørelsen af handlen med Vejle Kommune meldte Falck ud, at den brunmurede bygning i Vejle skulle gennemgå en større renovering, inden de ansatte i assistancecenteret kunne rykke ind. Det arbejde er nu sat i gang.

- Vi har indgået aftale med entreprenøren KPC om renoveringen af vores ejendom på Boulevarden, som Falck og vores Assistancecenter flytter ind i til sommer, fortæller Business Finance Officer i Falck Assistance, Tobias Gæmelke.

Falck vil gerne beholde selve bygningen på Boulevarden, fordi den i sin tid som del af det danske beredskab er særligt sikret mod katastrofer, og beslutningen betyder, at der skal flyttes medarbejdere til Vejle fra blandt andet Kolding.

I de nuværende assistancecenter i Kolding visiterer og rådgiver Falcks ansatte kunderne over telefonen. Ifølge et aktuelt stillingsopslag består arbejdsdagen typisk af modtagelse af autoassistancer samt andre kunderelatererede opgaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce