Annonce
Jelling

Nye batterier sender de ældre længere væk

På fotoet står kaptajnerne Bent Kirkegaard og Søren Germann hver med et af de tre cykelbatterier, der netop er anskaffet for donationen via Højagercentrets Vennekreds. Privatfoto
Nye batterier betyder, at de ældre kan komme på længere cykelture. Den første er allerede planlagt.

Jelling: Højagercentrets tre røde cykelrickshaws kan nu takket være midler fra Jelling Sparekasses Fond fordoble deres aktionsradius. De har nemlig fået tre nye cykelbatterier, der netop er anskaffet for donationen via Højagercentrets Vennekreds.

På cyklen er pilot Anna-Grethe klar til at tage på tur med Nete og Karin, henholdsvis beboer og personale på Højagercentret. Med den belæsning vejer cyklen omkring 250 kg, og det kræver rigtig meget energi at drive den frem - og det bliver heldigvis suppleret af en kraftig elmotor.

Selv om piloterne sjældent har begivet sig ud på ture på over 20 km, er det en enkelt gang sket, at et batteri er kørt fladt, og så er det næsten umuligt at drive cyklen frem, oplyser Søren Germann, initiativtager til Jelling Cykeltaxi.

Det betyder, at en nærliggende og spændende destination som Vejle by reelt hidtil har været uden for rækkevidde. Risikoen for at strande på bakkerne hjemad er nu elimineret med et ekstrabatteri på hver af cyklerne.

Allerede 20. juni vil Jelling Cykeltaxi bryde grænser med en udflugt til den renoverede Skyttehushave for Højagercentrets beboere og brugere. Ved at kombinere cykelturen med transport i centrets bus ”Otiumexpresssen” kan op til 10-12 deltagere komme på tur – ud på cykel og hjem i bus og vice versa.

Mangler piloter

Til september er det to år siden, at cyklerne første gang rullede ud af cykelskuret ved Ringvejen, men den samlede kilometerstand har rundet 3000 km, så de korte ture bliver også til noget.

Der har været en stilfærdig, men støt tilgang af piloter siden projektets start, men personer, der har lyst til at give ældre medborgere oplevelser og vind i håret, er fortsat velkomne til at melde sig, oplyser Søren Germann.

De vil så få den fornødne oplæring i at betjene cyklerne, inden de slippes løs som udlærte piloter. Initiativtageren Søren Germann supplerer:

- Jelling Cykeltaxi har fortsat et stort og uudnyttet potentiale. Der bor mange ældre og enlige i Jelling, som ikke er i direkte kontakt med Højagercentret, og dem vil vi også gerne give cykeloplevelser. Har man lyst til at træde til som pilot, kan man bare kontakte Bent eller mig eller gå ind på Cykling Uden Alders hjemmeside og følge vejledningen der, siger han med henvisning til Bent Kirkegaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce