Annonce
Erhverv

Nye boligområder i de mindre byer – Virkelig godt, men jeg har et par opfordringer!

Martin Alminde Friis, byrådskandidat for Lokalpolitisk Forum, skriver dette indlæg om Grindstedbanen. Privatfoto

Læserbrev: Jeg kan med stor glæde læse, at kommunen vil øge antallet af byggegrunde uden for de to centerbyer. Jeg vil gerne fremhæve én af byerne, som ikke blot får øget antallet af byggegrunde, men får et helt nyt nybyggerkvarter: Hejnsvig.

Jeg har (som mit mellemnavn måske afslører) gode familiære relationer til Hejnsvig og derigennem kender jeg byen og har brugt mange gode timer der. Jeg mener, byen har stort potentiale for tilflytning af nye borgere, da byen har en nyere moderne multihal, børnehave, kommende ny skole, indkøbsmulighed og ikke mindst et stærkt lokalt sammenhold og fællesskab.

Det nye boligområde vil være beliggende på Østerbo, som har indkørsel lige overfor Hejnsvig Stadion i byens nordøstlige ende. Netop at placere det nye boligområde i den nordøstlige del af byen er et godt træk; med de rigtig fine cykelstier til henholdsvis Billund og Grindsted lige udenfor døren og Gyttegård og Grene Sande lige i baghaven bliver området et hit. Nybyggerkvarteret ved Østerbo virker ’psykologisk’ langt tættere på Billund end det nuværende nybyggerområde, Søgårdparken, hvilket også kan trække flere nye til byen.

Annonce

Hvis de nye boligområder uden for de to centerbyer skal blive en succes, så skal kommunen huske to vigtige ting:

Prissætningen af byggegrunderne skal være attraktiv og markant billigere end niveauet i Billund og Grindsted. Mit bud på en fornuftig og realistisk prissætning vil være en ’fra-pris’ lige under 200.000 kroner I Søgårdparken koster de to sidste tilbageværende byggegrunde i udstykningen 180.000 kroner.

Udtryk og særlige æstetiske krav til bebyggelsen må ikke være al for restriktiv – lad nu være med at gøre samme fejl som med lokalplan 331 for det nye boligområde i Billund Syd, hvor man forsøgte at diktere boligens udtryk nærmest ned til mindste detalje. I Grindsteds kommende udstykning ved Morsbølvej har man i lokalplan 303 haft samme meget restriktive tilgang. Lige præcis området ved Østerbo har altid været kendt for en charmerende blanding af boligtyper - lige fra klassisk parcelhus til bjælkehus.

Vi i Lokalpolitisk Forum glæder os til, at der nu skal investeres i vores mindre byer, og vi vil gerne kæmpe for, at præmisserne bliver så attraktive, at bosætningen reelt kommer til at blomstre, og vi får succes i hele kommunen.

Lad nu være med at gøre samme fejl som med lokalplan 331 for det nye boligområde i Billund Syd, hvor man forsøgte at diktere boligens udtryk nærmest ned til mindste detalje.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Erhverv

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce