Annonce
Jelling

Nye bump skal gøre lumsk skolekryds mere sikker

Pudebumpene er sat op i begge retninger på Bredager kort før krydset i Skovgade. Foto: Anders Kynde
Den trafikale situation har længe været under lup i krydset ved Skovgade, hvor Bredager og Amhøjvej mødes. Nu har Vejle Kommune gjort nyt tiltag for at forbedre sikkerheden for trafikanterne.

Jelling: Der er sagt og skrevet meget om krydset i Skovgade mellem Bredager og Amhøjvej i flere år.

På grund af flere uheld og adskillige nærved-ulykker har krydset har været genstand for meget kritik. Og selvom Vejle Kommune har foretaget en håndfuld tiltag, føler mange Jelling-borgere sig stadig utrygge, når de skal gennem krydset i bil, på cykel eller på gåben.

Udfordringen i krydset er nemlig, at det ligger højt med lavere tilkørselsveje til alle sider. Det betyder, at oversigtsforholdene er ganske dårlige.

Gennem de senere år er krydset blevet forsynet med rødt asfalt, store hajtænder malet på vejen, ekstra vigepligtstavler, nedsat fartgrænse og lysmaster, men det er tilsyneladende ikke helt nok. For nu er Vejle Kommune klar med et nyt tiltag: to såkaldte pudebump.

Annonce
De nye pudebump er et blandt mange sikkerhedstiltag i skolekrydset. Foto: Anders Kynde

Farten skal ned

De to pudebump er sat op på Bredager cirka 15 meter før krydset.

Gitte Fuhr Thomsen, projektleder hos teknik og miljø i Vejle Kommune, fortæller om tiltaget:

- Vi har valgt at etablere to pudebump på Bredager op imod krydset ved Skovgade. Det er gjort for at få farten sat ned på de billister, som kører alt for stærkt igennem via Bredager og Amhøjvej. Da Skovgade er en skolevej med mange fodgængere og børn på cykel, vil vi gerne have farten ned, så billisterne kan nå at orientere sig, inden de krydser Skovgade, forklarer Gitte Fuhr Thomsen.

Hun tilføjer, at man også har fået Banedanmark til at rydde noget af beplantningen på skråningen ned mod jernbanen for at skabe bedre oversigtsforhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sygdom omgærdet af forvirring og masser af fordomme: Nu åbner Vejle Sygehus afsnit for funktionelle lidelser

112

Drabet i Korskærparken: 11 anholdt - alle er nu løsladt

Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce