Annonce
Ikast-Brande

Nye byggegrunde gøres klar til byggemodning

Den øverste del af Kildebakke-området grænser op til en fredet gravhøj, og omkring højen er der en beskyttelseszone. Det har betydet, at der kun bliver plads til 14 grunde. Arkivfoto: Peter Hald
Der kan blive plads til 14 nye boliger på Kildebakken i Nørre Snede. Grundsalget kan begynde i august.

Nr. Snede: 14 nye boliggrunde i Nørre Snede er nu ved at blive gjort klar til byggemodning. Det er 14 kommunale grunde på Kildebakken etape V, hvor mindstepriserne netop er blevet behandlet og anbefalet af kommunens teknik- og miljøudvalg.

Når sagen har været en sidste tur i byrådet den 21. juni, kan der tages hul på byggemodningen, der vil ske hen over sommeren. Kommunens grundsalgs-afdeling regner med, at grundene bliver udbudt til salg i slutningen af august.

Mindstepriserne svinger fra 380.000 kroner for en grund på 950 kvadratmeter og til 582.000 kroner for en af de største grunde på 1338 kvadratmeter.

Annonce

Når kommunen anvender begrebet mindstepriser, skyldes det, at grundene skal udbydes til salg i en budrunde i mindst 14 dage. Køberne skal så byde på grundene, og buddet skal mindst være på mindsteprisen.

Arkæologi holdt udenfor

Et særligt forhold for den nye Kildebakken-udstykning er, at der er blevet fundet rester fra jernalder-tiden i mulden.

Derfor har nogle af naboerne protesteret og foreslået, at området burde friholdes for byggeri - men forgæves. Politisk set er sagen afgjort, da der var enighed i teknik- og miljøudvalget om mindstepriserne.

På grund af jernalder-forekomsterne måtte Museum Midtjylland gennemføre ret omfattende udgravninger, og det kunne have betydet, at grundene var steget i pris.

Men udgiften til de arkæologiske udgravninger er netop ikke blevet lagt ovenpå grundpriserne, sådan som der var udsigt til før:

"Udgiften til udgravning af fortidsminder, er ikke en del af byggemodningsudgiften, da denne udgift er helt ekstraordinær. Byggemodningen ville ikke være realistisk at gennemføre, såfremt udgifterne til udgravning skulle afholdes af byggemodningen. Uanset om projektet gennemføres eller ej, er udgiften til udgravning nu afholdt, hvorfor det er valgt, at udgiften til udgravning er holdt ude af byggemodningen", lyder det i dagsorden-teksten.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl (V) mener derfor, at grundpriserne på Kildebakken etape V er på et rimeligt niveau:

- Hvis vi ikke havde trukket museums-udgifterne fra, ville grundene nok være blevet 100.000 dyrere pr. styk. Men for mig at se er grundene landet på et tilsvarende prisniveau som mange andre byggegrunde i kommunen. Det bør ikke være priser, der kan forskrække mennesker, som skal i gang med at bygge et hus til flere millioner kroner, siger Henrik Engedahl.

Annonce

Hektisk aktivitet

Henrik Engedahl regner med, at efterspørgslen vil være god:

- Der er hektisk aktivitet på grundsalg. Vi sælger rekordmange grunde, så jeg forventer da, at det også kommer til at gå stærkt her. Det er heller ikke tilfredsstillende, at der i øjeblikket kun er én kommunal grund til salg i Nørre Snede, siger udvalgsformanden.

I Nørre Snede kan der ud over Kildebakken etableres flere byggegrunde, eventuelt på et større areal bag aktivitetscenter Bavnehøj i nærheden. Men hvornår kommunen går i gang med at byggemodne her eller andre steder, kan Engedahl ikke sige endnu.

- Når vi har solgt halvdelen af grundene på Kildebakken, skal vi til at kigge på forskellige andre steder i Nørre Snede, men der er ikke lavet en prioritering endnu, siger han.

Som nævnt er der i øjeblikket kun én kommunal grund tilbage i Nørre Snede, og der er heller ikke overvældende mange i Ejstrupholm. Her er der kun fire kommunale grunde på Ahornvej og en på Engbækparken i Ejstrupholm.

Lige nu er der stor efterspørgsel på byggegrunde i Ikast-Brande, og med hensyn til byggesager har der i første kvartal været en stigning på cirka 50 procent.

- Vi følger med i landstendensen. Spørgsmålet er så, hvornår det topper, siger Henrik Engedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce