Annonce
Vejle

Nye corona-tal for Vejle Kommune: Særligt ét tal skiller sig positivt ud

Flere har ladet sig teste i den seneste uge sammenlignet med den foregående. Arkivfoto: Mette Mørk
Færre af de testede i Vejle Kommune er rent faktisk smittet med coronavirus, viser nye tal.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune er ikke længere så hårdt ramt af coronavirus, som den har været - og særligt ét tal skiller sig positivt ud:

Den seneste uge - fra søndag til søndag - var bare 1,6 procent af dem, der lod sig teste, positive med covid-19. For en uge siden endte tallet på 2,33 - og tilbage i december lige inden juleaften var positivprocenten langt over 3. Det fremgår af oversigten fra Statens Serum Institut.

Af den kan man også se, at 156 vejlensere den seneste uge er testet positive. Det betyder, at smittetallet - det såkaldte incidenstal - ender på 135.

Incidenstallet er udtryk for, hvor mange nye smittede lige nu er registreret per 100.000 borgere. Da avisen tjekkede kommunens smittetal 21. december, var incidenstallet til sammenligning over 308.

Samme tal var for en uge siden 137,6. Dermed har det ikke rokket sig så meget de seneste uger.

Noget, der også positivt skiller sig i oversigten, er antallet af testede. Vejle Kommune og Region Syddanmark meldte forleden ud, at for få borgere lige nu lod sig pode i enten halsen eller næsen.

Men det er atter stigende. I den foregående uge blev 6829 borgere fra Vejle Kommune testet - og i den seneste uge er næsten halvanden gang så mange, nemlig 9737, blevet testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce