Annonce
Kultur

Nye festivalnavne: Genopstandne superbands gæster Jelling

Alphabeat er vendt tilbage til livescenerne. I sommer var gruppen blandt andet en del af Grøn Koncert-karavanen, hvor fotoet her er taget. Arkivfoto: Michael Bager
Med bookingen af de to danske bands Alphabeat og Spleen United fordobler Jelling Musikfestival antallet af offentliggjorte navne til næste års festival.
Annonce

Jelling: Først var det Lukas Graham, senere britiske Passenger, og nu er Alphabeat og Spleen United tilføjet til programmet på Jelling Musikfestival i pinsen 2020.

Udover at Alphabeat og Spleen United begge er danske bands, har de andre markante ting til fælles, når man kigger i deres historik.

Således havde de to grupper begge en pladekontrakt med selskabet Copenhagen Records. I midten af 00'erne fik de deres gennembrud, inden de begge i 2013 indstillede karriererne på ubestemt tid. Først i sommeren 2019 vendte de tilbage til den danske musikscene.

Og nu kommer de simpelthen begge til at spille på Jelling Musikfestival næste år.

Spleen United har flere Jelling-koncerter på cv'et. Denne er fra 2009. Arkivfoto: Jelling Musikfestival
Annonce

Rødder i Jelling

Alphabeat gjorde comeback på Grøn Koncert i år, og 1. november udkom bandets første album i syv år, 'Don't Know What's Cool Anymore'.

Mens Alphabeat er kendt for moderne popsange som 'Fascination' og '10,000 Nights', spiller Spleen United musik, som minder mere om elektronisk pop/rock. Et band, der i øvrigt har rødder i Jelling, idet egnen er hjemstavn for tre af gruppens fem medlemmer.

Til foråret tager Spleen United på turné i Danmarks fire største byer, mens det også er planen, at bandet skal spille til sommer på Nortshide og Tinderbox - og nu også på Jelling Musikfestival.

Billetter til Jelling Musikfestival kan købes via festivalens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce