Annonce
Børkop

Nye folk genopliver byfesten der aldrig helt døde

Disse otte personer har samlet sig og lavet et nyt festudvalg, så Gårslev Byfest atter kan stables på benene. Foto: Jørgen Flindt

Der skal atter være byfest i Gårslev i uge 33. Nyt byfestudvalg er i gang med planlægningen.

Gårslev: Egentligt har den aldrig været sådan helt død, men byfesten i Gårslev har de seneste to år fundet sted i det små og uden koordinering, for der har ikke været et byfestudvalg.

- Men i år er der atter en byfest. Vi er et helt nyt byfestudvalg, som har samlet os. Byfesten er vigtig for Gårslev, for det er måde at vise, at vi i Gårslev har et fællesskab. En ting, vi altid har været meget kendt for, og som vi skal værne om, lyder det fra Signe Bendorff, der er en af de otte medlemmer af det nye udvalg.

De otte medlemmer arbejder ud fra et motto om, at byfesten skal være lavpraktisk og simpel. Og for hele familien.

- Der kommer ikke mange nyheder, og det er stadig de forskellige foreninger, som byder ind med aktiviteter. Byfestudvalget koordinerer det bare, men står dog selv for en nyhed, nemlig Funrun om fredagen. Her kan man tilmelde sig et løb, hvor man bliver farvet godt og grundigt til. Det er for hele familien, lyder det fra udvalget.

Annonce

Bredt samarbejde

Den nye byfestudvalg i Gårslev består af medlemmer fra forskellige foreninger og bestyrelser.

Signe Bendorff fra gymnastikafdelingen hos GGF.

Jacob Hummel fra hallens bestyrelse.

Niels Kristian Sørensen fra fodboldafdelingen hos GGF.

Lars Berg fra skolebestyrelsen på Gårslev Skole samt spejderne.

Birgitte Baskov er formand for GGF.

Mikkel Arveland-Christiansen og Naja Hasle Jensen er begge uden for foreningerne.

Grill i stedet for billetter

Lørdagens afsluttende fest bliver anderledes end tidligere.

- Normalt har man skullet købe billetter, og vi må erkende, at der kom færre og færre til festerne. Nu gør vi det mere lavpraktisk. Der skal ikke købes billetter, til gengæld skal man grille sin egen medbragte mad. Så møder man bare op, hvilket selvfølgelig giver en større frihed, siger Jacob Hummel fra festudvalget.

Keep it simpel

Tidligere har det været gymnastikafdelingen under GGF, der stod for byfesten, men til sidst løb festudvalget tør for energi.

- Det tidligere festudvalg skal roses for, det knoklede og gjorde et fantastisk stykke arbejde. Vi har spredt det meget mere ud nu her i det nye udvalg, hvor der er medlemmer fra både skolen, GGF Hallen og så videre. På den måde bredes det mere ud rundt i hele byen, og så er det jo også altid godt med friske kræfter, siger Jacob Hummels.

Byfesten har ganske vist ligget stille et par år. Som byfest. Men mange af aktivieterne har dog stadig fundet sted, deriblandt ølsmagning, hjemstavnsaften og banko.

- Og det fortsætter vi med. Vi håber, at der kommer en større opbakning ved, at vi har tænkt "keep it simpel". Vi glæder os i hvert fald allerede, lyder det fra de otte medlemmer af festudvalget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce