Annonce
Egtved

Nye kræfter klar til at kæmpe for pensionistfestival i Bredsten

Syv gange har der været holdt pensionistfestival i Bredsten, og hvert år har festivalen kunnet fylde det store festtelt. Med så stor tilslutning år efter år, vil det være synd ikke at bevare festivalen, mener Margit Kristensen, som gerne vil gøre en stor indsats for, at den gode tradition kan fortsætte. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Margit Kristensen, der i sin tid var med til at starte Bredsten Pensionistfestival, tror fuldt og fast på, at det nok skal lykkes at føre festivalen videre. 12. september er der informationsmøde, hvor folk kan melde sig til at give en hånd med.

Bredsten: Det var med stor ærgrelse, at styregruppen bag Bredsten Pensionistfestival i foråret meddelte, at årets syvende udgave af Bredsten Pensionistfestival blev den sidste i rækken. Det er blevet sværere at få økonomisk støtte til festivalen gennem de såkaldte §18-midler, og arrangørerne frygtede at komme til at stå med en regning, de ikke kunne betale. Samtidig var der brug for nye kræfter til at tage over.

Men festivalen i 2019 skal ikke være den sidste i rækken, hvis det står til Margit Kristensen.

- Den skal ikke bare skrottes. Den er vi nødt til at bevare, for det er en god ting for byen. Vi har brug for sådan nogle samlingspunkter i byen, og der har været fuldt hus hver gang, så interessen er der helt sikkert, siger hun.

Margit Kristensen var i sin tid med til at tage initiativ til festivalen og med til at arrangere den i de første fem år, mens hun var formand for Bredstens pensionistforening. Da hun trak sig tilbage som formand, trak hun sig også fra styregruppen bag pensionistfestivalen for at give plads til nye folk med nye idéer. Festivalen er dog stadig lidt et hjertebarn for hende.

Derfor har hun besluttet, at hun gerne vil være tovholder på festivalen, så pensionister også i 2020 kan samles om en festival i Bredsten.

Den skal ikke bare skrottes. Den er vi nødt til at bevare, for det er en god ting for byen. Vi har brug for sådan nogle samlingspunkter i byen, og der har været fuldt hus hver gang, så interessen er der helt sikkert.

Margit Kristensen

Informationsmøde på Stensvang

Men hun kan ikke gøre det alene.

- Indtil videre er der omkring 10, der har meddelt, at de gerne vil hjælpe. Det er en rigtig god start. Men der er brug for flere, lyder det fra Margit Kristensen.

Torsdag 12. september inviterer hun derfor til et informationsmøde på Plejecenter Stensvang klokken 16, hvor man over en kop kaffe og lidt kage kan høre lidt om, hvad der er brug for hjælp til og om nogle af de overordnede tanker med festivalen.

- Der skal blandt andet bruges otte-ti stykker til at bygge scene og pille den ned igen, der skal bruges fire-seks stykker til at stille borde op og pakke dem væk igen, der skal bruges et par stykker til de ting, der skal laves på computer, og der skal bruges nogle i køkkenet, siger hun og fortsætter;

- Der er mange ting, der skal gøres - især på dagen og dagen efter. Man byder ind med det, man kan og har lyst til.

Hun har et håb om, at der i hvert fald vil være 20-25 mennesker, der melder sig. Men meget gerne flere.

På informationsmødet er man også mere end velkommen til at komme med forslag til artister, der kunne være interessante at få til at spille på festivalen næste år. Kort efter mødet går arbejdet med at booke kunstnere nemlig i gang.

Holder fast i konceptet

Men der er også brug for at skaffe penge til festivalen. Margit Kristensen er blevet sat i forbindelse med en, der har erfaring med at søge fonde, og som gerne vil stå i spidsen for at søge penge til afholdelse af festivalen.

Margit Kristensen føler sig derfor overbevist om, at det nok skal lykkes at få en god festival stablet på benene til den 29. maj 2020. Som vanligt skal den holdes i et stort telt ved Plejecenter Stensvang. Andre havde foreslået, at festivalen måske skulle rykkes hen i hallen, men det mener hun ikke.

- En af de gode ting ved, at festivalen foregår ved Stensvang, er, at beboerne dér også har mulighed for at være med og gå lidt til og fra, som de orker og har lyst. Det ville de ikke kunne i hallen, siger hun og fortsætter;

- Der skal ikke laves en masse om på konceptet. Gennem årene er der fundet et koncept, der virker, og som folk er glade for.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce