Annonce
Egtved

Nye kroforpagtere har kæmpet sig igang

På Randbøldal Kro har Jan og Vibeke Rasmussen klassisk dansk mad i højsædet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Efter en hård start har Randbøldal Kros forpagtere fået gang i biksen - også selvom stedets fortid spøger

Randbøldal: - Altså jeg synes faktisk, at det er gået godt.

Sådan lyder det ganske kort fra Jan Rasmussen, når han skal gøre status på de otte måneder, hvor han sammen med hustruen Vibeke Rasmussen har forpagtet Randbøldal Kro.

Den havde førhen stået ubenyttet i en årrække, og tilbage i oktober sidste år kastede han og konen sig ud i den udfordring, som det er at drive en kro. Selvom de begge var forberedt på det, har det ikke været helt let i begyndelsen, men sammen med foråret og sommeren er gæsterne også lige så stille begyndt at komme.

Annonce

Vi har meget af det ældre publikum, for de kan huske, at de har været der en gang. Nu har de hørt, at den er åben, så nu skal de jo lige ned og se.

Jan Rasmussen, forpagter af Randbøldal Kro

Nostalgiske gæster

Selvom de nye forpagtere kun har været i gang i under et år, har de allerede fået et godt forhold til lokalbefolkningen og blandt andre Randbøldal Camping.

- Vi har et rigtig godt forhold til dem på campingpladsen. Og det er fint. Så hænger vi eksempelvis vores menuseddel op nede ved dem, og de sender kunder op til os og omvendt. Der er jo ikke andet end 300 meter imellem os, foræller Jan Rasmussen.

Det er dog ikke ene og alene campingpladsen, som kroforpagteren føler har taget godt i mod ham. Generelt har reaktionerne hos lokalbefolkningen været meget positive.

- Det kræver også, at de tager ordentligt imod, for ellers kan vi jo lige så godt dreje nøglen om. Det kræver en opbakning fra dem, og det har vi fået, siger Jan Rasmussen og påpeger, at parret også har et godt samarbejde med borgerforeningen.

Turisterne har også lagt vejen forbi, men det er særligt de ældre, som vælger at indtage deres frokost eller aftensmad på kroen.

- Der er rigtig mange, som siger, at de var her for 44 år siden. Vi har meget af det ældre publikum, for de kan huske, at de har været der en gang. Nu har de hørt, at den er åben, så nu skal de jo lige ned og se, forklarer han.

Ingen pop-mad

Årsagen til at det særligt er ældre, som lægger vejen forbi spisestedet, skyldes maden. De nye forpagtere har slået sig op på at lave farmormad, og når man gør det, så er det også typisk de ældre, man får fat i.

Siden starten i efteråret 2018 har der været nogle små justeringer i menukortet, men konceptet er stadig det samme. Lægger du vejen, forbi kan du for eksempel sætte tænderne i en sildemad, pariserbøf, tarteletter, dansk bøf, paneret kyllingefilet eller smørstegt rødspættefilet. Vil du derimod have moderne retter, så er det ikke hos Randbøldal Kro, du skal finde dem.

- Det der pop-mad, det kommer ikke til at være nede ved os. Det har i mine øjne ikke noget med rigtig mad at gøre, siger Jan Rasmussen bestemt.

Efterhånden som kroen er kommet i gang, er åbningstiderne blevet udvidet. I begyndelsen var der kun åbent til frokost lørdag og søndag, men sidenhen er der også blevet åbnet for aftenservering fredag og lørdag. Derudover er onsdag aften også blevet tilføjet til åbningstiderne for nylig af en helt særlig årsag.

- Det er faktisk på grund af Tørskind Grusgrav. Hele sommeren er der veterantræf hver onsdag, og det kunne jo godt være, at de ville have andet end en rød pølse, siger han og understreger, at der denne dag kun bliver serveret dagens ret.

Et tv-program der spøger

Men de første otte måneder har dog ikke kun været en dans på roser for forpagterparret, som åbnede kroen lige før vinterens komme.

- Vi begyndte i den kolde tid. Og den kolde tid var det også, hvad angår indtjening, siger Jan Rasmussen, der betegner starten som en underskudsforretning, idet han brændte inde med en masse råvarer.

Det var dog ikke på noget tidspunkt på tale at dreje nøglen om for Vibeke og Jan Rasmussen.

- Det er vi simpelthen for stædige til. Men vi kunne altså også godt mærke, at det kun var en udgift og den smule, der røg den anden vej, det var jo peanuts, forklarer han.

Derudover har der også været nogle udfordringer i forhold til stedets fortid. Tilbage i 2008 var den daværende ejer af Randbøldal Kro med i tv-programmet 'Med kniven for struben' på TV3, som er et program, hvor restauranter på fallittens rand skal hjælpes på ret kurs. Sidenhen er udsendelsen om Randbøldal Kro blevet genudsendt nogle gange. Selvom der intet tilhørsforhold er til den tid, mærker Jan Rasmussen alligevel at stedets fortid spøger.

- Nu har vi i hvert fald gjort TV3 opmærksomme på, at vi ikke har noget med det at gøre. Så må vi se, om de gør noget ved det. Vi plejer jo at få ros for vores mad, så det er ikke rart at have sådan en hængende, siger han.

Det er dog ikke alle, der laver den sammenkobling, og for hver måned, der er gået, har Vibeke og Jan Rasmussen haft mere og mere at se til. Forpagterne håber da også, at de på sigt kan udvide åbningstiderne yderligere og have åbent seks dage om ugen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Politiet kigger på videoovervågning: Fem unge fra Vejle mistænkt for massivt hærværk i Grindsted

Vejle

Partidisciplin droppes: Byrådsmedlemmer stilles frit i sag om anke i misbrugssag

Annonce