Annonce
Vejle

Nye 'mistænkelige forhold': Sag om sygehus-svindel vokser med en million kroner

Sagen begyndte at rulle i efteråret, da en betroet medarbejder på Sygehus Lillebælt blev politianmeldt for svindel. Efterfølgende blev tre af hans samarbejdspartnere sigtet og flere adresser i Vejle, på Fyn og Sjælland ransaget. Arkivfoto: Mette Mørk
Sygehus Lillebælt har fundet yderligere mistænkelige forhold, efter at hospitalet i efteråret fyrede en betroet medarbejder. I alt er fire personer sigtet i sagen.

Vejle: De fire personer, der er sigtet for svindel mod Sygehus Lillebælt, mistænkes nu for at have snydt sygehuset for et større beløb end først antaget.

Det bekræfter administrerende direktør ved Sygehus Lillebælt Christian Sauvr over for avisen Danmark og Vejle Amts Folkeblad.

Beløbet er siden januar hævet med en million kroner. Nu drejer sagen sig dermed om et beløb på 2,5 millioner kroner, som egentlig skulle være gået til drift af sygehuset. Sygehus Lillebælt består af sygehusene i Vejle, Kolding og Middelfart.

- Siden vi indgav vores første anmeldelse på 1,5 millioner kroner, har vi gravet videre og lavet yderligere undersøgelser for at finde ud af, om der skulle være mere. Det har nu givet anledning til, at vi har fundet yderligere mistænkelige forhold, siger Christian Sauvr, der ikke ønsker at uddybe, hvilke forhold der er tale om.

Det er meget normalt i sådan en efterforskning, at summen ændrer sig, og det kan den gøre flere gange endnu.

Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør og efterforskningsleder

560.000 kroner og manglende moms

Ved den nye gennemgang fandt sygehuset mistanke om svindel for yderligere 560.000 kroner.

Derudover havde Sygehus Lillebælt ikke medregnet moms i den første politianmeldelse, hvilket også er en årsag til, at det formodede svindelbeløb nu er vokset med en million kroner, forklarer sygehusdirektøren.

Christian Sauvr kan ikke sige, om beløbet vil vokse yderligere på et senere tidspunkt.

- Det forventer jeg ikke på nuværende tidspunkt. Nu har vi overgivet sagen til politiet, og politiet står for den videre efterforskning af sagen, siger han.

Annonce

Kan vokse igen

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter man at efterforske et større beløb end først antaget.

- Vi er i løbende dialog med Sygehus Lillebælt, og beløbet er undervejs blevet større. Det er meget normalt i sådan en efterforskning, at summen ændrer sig, og det kan den gøre flere gange endnu. Det kan i øvrigt gå begge veje, forklarer vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

Han er leder af efterforskningen, som begyndte i efteråret, da en betroet medarbejder på Sygehus Lillebælt blev fyret og anmeldt for svindel. Senere blev tre af medarbejderens samarbejdspartnere uden for sygehuset sigtet, og flere adresser i Vejle, på Fyn og Sjælland blev ransaget.

Annonce

Færdig til sommer

Siden har politiet haft travlt med at efterforske sagen, som også implicerer flere af de sigtedes virksomheder.

- Det er bilag, udstyr, regnskaber, IT og telefoner. Det tager sin tid at kigge igennem, og jeg forventer først, at vi er færdige til sommer. Så er det op til anklagemyndigheden at rejse tiltale, siger Carsten Thostrup.

I januar nedlagde Retten i Kolding navneforbud i sagen. I den forbindelse kom det frem, at den tidligere sygehusansatte og de to mandlige sigtede står for størstedelen af den formodede svindel, og en kvinde for en brøkdel. Om den fordeling har ændret sig med det nye beløb, vil politiet ikke svare på.

Vejle Amts Folkeblad har kæret byrettens afgørelse om navneforbud til Vestre Landsret i Viborg, men landsretten overvejer stadig sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce