Annonce
Egtved

Nye restriktioner rammer hårdt: Fyrværkerisælgere sadler om i en fart

Jane Kjær Johansen har travlt med at gøre butikken klar til at åbne for salget af fyrværkeri allerede fredag formiddag, så de kan nå at sælge så meget som muligt inden nedlukningen 25. december. Privatfoto
Nedlukning fra 25. december rammer fyrværkeridetailhandlen hårdt. JKC Festfyrværkeri i Egtved håber at kunne nå at sælge en tredjedel af, hvad de plejer.
Annonce

Egtved: Sæsonen for fyrværkerisalg er i forvejen kort. Onsdag aften forkortede statsminister Mette Frederiksen den yderligere, da hun meddelte, at detailhandlen skal lukke ned fra 25. december til 3. januar.

Det kom da også som et lyn fra en klar himmel for Jane Kjær Johansen, der ejer JKC Festfyrværkeri i Egtved, som hun driver med hjælp fra sin mand Brian Johansen. De har begge været i fyrværkeribranchen i mange år og er netop nu i gang med at gøre klar til at åbne for fyrværkerisalg for 29. gang i Egtved.


Dét havde vi ikke set komme. Vi bliver virkelig hårdt ramt nu, hvor 24. december er den sidste dag, vi må have butikken åben. Det bliver en kamp for overlevelse.

Jane Kjær Johansen


- Dét havde vi ikke set komme. Vi bliver virkelig hårdt ramt nu, hvor 24. december er den sidste dag, vi må have butikken åben. Det bliver en kamp for overlevelse, siger Jane Kjær Johansen, der nu får ekstra travlt med at gøre butikken klar til tidligere åbning, mens hun får lavet en hjemmeside til onlinesalg.

Jane og Brian Johansen har i år etableret en ekstra stor butik på 200 kvadratmeter, netop for at kunne coronasikre deres fyrværkeributik med ensretning og god plads mellem kunderne.

Annonce

Lukninger på vej

Den skulle oprindeligt åbne 27. december. Nu knokler de for at blive klar til at åbne fredag formiddag.

- Tendensen er, at fyrværkeri er noget, folk køber i sidste øjeblik. Normalt ligger 75 procent af vores salg de sidste to dage af året, siger Jane Kjær Johansen og Brian Johansen supplerer:

- Efter ulykken i Seest tør folk ikke have fyrværkeri liggende derhjemme.

Ægteparret tror dog på, at de fleste vil ændre deres indkøbsvaner i år efter de nye restriktioner.

De tror også på, at det bliver et hårdt slag - ikke kun for deres fyrværkerisalg men for hele branchen.

- Der er nogen, der kommer i klemme. Mange af de små forhandlere er ikke klar til at åbne før 27. december, og de har ikke webshop. Det har vi heller ikke, men vi er i fuld gang med at få lavet en, siger Jane Kjær Johansen, der også vil bruge Facebook til at sælge krudt, når hun efter jul åbner onlinesalg og drive in-afhentning.

Ægteparret forventer, at deres salg går drastisk ned. Deres håb er, at de sælger en tredjedel af, hvad de plejer at sælge.

- Så kan vi betale vores regninger uden at skulle snakke med vores bankmand, siger både Jane og Brian Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Annonce