Annonce
Børkop

Nye tider blandt landsbyers historie

Den nye hjemmeside bringer brugerne rundt i historien. Foto: Smidstrup Museum.
Smidstrup Museum og lokalhistoriske arkiv har en hjemmeside, som nu har fået et nyt og mere tidsvarende udtryk.

Smidstrup: Den hedder stadig smidstrupmuseum.dk, men den hjemmeside er blevet opdateret. Og det var streng nødvendigt, at den blev.

- Den gamle hjemmeside var noget roderi, som var svær at finde rundt i. Og den blev heller ikke opdateret, så det har været tiltrængt at få gjort ved det, siger Keld Christensen, der er frivillig hos Smidstrup Lokalhistoriske Arkiv.

Den nye hjemmeside tilbyder også flere indgange ind til den verden, som museet og arkivet tilbyder.

- Vi interesserer os for Smidstrup Sogn, og hjemmesiden skal gerne være med til at pirre til folks nysgerrighed. Vi har blandt andet inddelt tingene endnu mere, så man nu kan læse historier for alle byer i sognet. Altså Velling, Tiufkær, Håstrup, Klattrup og Smidstrup. Det er nyt, og vi håber, at folk finder det spændende, at vi har delt det endnu mere op i de mindre samfund. Det er nu min klare fornemmelse, at det er noget, som brugerne af hjemmesiden synes er ret interessant, siger han.

Annonce

Han havde besovet

På den hjemmeside kan man læse mange historier fra blandt andet de større gårde i Smidstrup Sogn. Deriblandt Egeland i Velling.

Blandt andet kan man læse om Henrich, der måtte skrifte i kirken, for han havde ikke opført sig helt efter bogen.

"I 1741 var Jørgen Henricksen fæster på gården. Den 3. september 1741 måtte hans 30-årige søn Henrich offentligt skrifte i kirken for at have "besovet" Cidsel Povlsdatter fra Tiufkær".

Flere historier

Hjemmesiden er klar og i fuld gang. Men den er ikke færdig.

- Det skal den helst aldrig blive, for der vil løbende komme nye historier på. Der er jo mange spændende historier fra sognet, og dem vil vi gerne fortælle på hjemmesiden, så det er planen, at det vil ske stille og roligt. En anden fordel er, at vi på hjemmesiden kan linke til andre tiltag. Et eksempel er, at hvis Minibyen ( en række frivillige laver en miniby af Smidstrup i 1950, red) er klar med et nyt hus, kan vi skrive om bygningens historie, og så linke de to ting sammen på hjemmesiden. Vi kan bedre koble historierne sammen nu, siger Keld Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Vejlenser er ny formand for 48.000 HK'ere

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Tyven kørte væk i familiens Citroën

Annonce