Annonce
Kultur

Nye tider i kirkerne: Sognepræst holder online coronagudstjenester

Sognepræst Martin Bonde Eriksen tager alternative metoder i brug disse dage, hvor hans sognebørn ikke kan komme til gudstjeneste i kirkerne. Arkivfoto: Julie Povlsen
Martin Bonde Eriksen, sognepræst i Ødsted og Jerlev, delte søndag en godt seks minutters mini-gudstjeneste på Facebook. Han planlægger nu at lave lignende små online-gudstjenester de kommende søndage.

Ødsted: - Velkommen til coronagudstjeneste, siger sognepræst i Ødsted og Jerlev Kirker Martin Bonde Eriksen stående i døråbningen ind til Ødsted Kirke.

Det gør han i en online-gudstjeneste, der søndag blev lagt på Ødsted og Jerlev Kirkes-facebookside. Der er tale om en lille lyngudstjeneste på godt seks minutter, hvor sognepræsten blandt andet synger et enkelt vers af en salme, læser et lille uddrag af en tekst fra 2. mosebog, holder en kort prædiken og runder af med en velsignelse.

- Jeg ved ikke helt, hvorfra jeg fik idéen. Jeg havde set, at der var andre kirker, der livestreamede gudstjenester, men det kunne jeg ikke overskue. Jeg talte lidt med min kone om, hvad jeg så kunne gøre og besluttede, at jeg ville prøve at sætte en lille gudstjeneste sammen, som kunne lægges på Facebook, forklarer Martin Bonde Eriksen.

Resultatet er altså blevet den korte gudstjeneste, som man søndag kunne finde på Facebook.

- Det er bevidst, at det er blevet meget kort, for jeg tror ikke, man sidder og ser en hel gudstjeneste på Facebook og slet ikke, når den er lavet så uprofessionelt som den her, forklarer han.

Annonce

Det er bevidst, at det er blevet meget kort, for jeg tror ikke, man sidder og ser en hel gudstjeneste på Facebook.

Martin Bonde Eriksen, sognepræst

Regner med at lave flere

Reaktionerne har indtil videre været gode.

- Det ser ud til, at de fleste synes, det er en god idé, siger han.

Derfor regner Martin Bonde Eriksen med, at han kunne finde på at lave lignende små online-gudstjenester de næste par søndage.

- I så fald vil jeg nok gennemtænke det noget mere. Den fra i søndags blev lavet lidt hurtigt, fortæller sognepræsten.

Det skal dog stadig være helt korte indslag.

- Hvis man ønsker at se en hel gennemarbejdet gudstjeneste, kan man se det på DR. Men jeg tænker, at der er mange her i sognet, der synes, det er mere rart med lidt lokalt, så det forsøger jeg at give dem sådan her, siger Martin Bonde Eriksen.

Indtil da kan man se eller gense søndagens "coronagudstjenste" på Ødsted og Jerlev Kirkes Facebook-side.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce