Annonce
Ikast-Brande

Nytårs-tips fra Brand & Redning MidtVest

Fyrværkeri er flot, men langtfra ufarligt. Så brandfolkene har ekstra travlt nytårsaften. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Brand & Redning MidtVest er klar med gode råd om sikkerhed og fyrværkeri.
Annonce

Ikast/Brande: Nytårsaften betyder fyrværkeri, og fyrværkeri kan betyde brand. Derfor er Brand & Redning MidtVest klar med nogle råd om, hvordan man bedst sikrer sin nytårsfejring.

- Nytårsdøgnet er årets travleste for brandvæsenet. De sidste fem årsskifter rykkede danske brandfolk ud til i gennemsnit 507 bygnings- og containerbrande i hele landet i perioden fra kl. 12 den 31. december til kl. 12 den 1. januar. Det er over 20 gange så mange udrykninger som på et gennemsnitsdøgn, fortæller beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund fra Brand & Redning MidtVest.

Han og kollegerne har derfor nogle tips til en brandsikker nytårsaften:

Luk og lås døre til garage og skur. Flyt affaldscontainere og lignende indendørs, hvis det er muligt. Hvis der ikke er plads indenfor, så placér affaldscontainere m.v. i god afstand fra bygninger, luk låget og lås dem om muligt.

Fjern brændbart materiale fra carport, altan, kælderskakt og lignende.

Benyt kun godkendt fyrværkeri og overhold sikkerhedsafstanden, der skal fremgå af fyrværkeriet. Husk dobbelt afstand i vindens retning.

Brug fyrværkeriet som det er tiltænkt og hvor det er tiltænkt – og hold afstand! Der gælder desuden særlige regler for transport og opbevaring af fyrværkeri.

Læs mere om reglerne for både private og erhvervsmæssige sammenhænge på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, så du kommer sikkert gennem nytåret hjem med dine raketter.

Hvis du eller dine naboer har et stråtag, udgør dette en særlig risiko for at blive antændt. For det andet skal vi i år også være opmærksomme på at holde afstand for at undgå spredning af coronavirus.

Myndighederne anbefaler, at vi ikke samles flere end 10 mennesker til nytårsfesten, og at vi gør brug af afstand og værnemidler, som vi plejer. Derudover er det også bedst for brand-sikkerheden, hvis håndspritten ikke kommer for tæt på nytårsfyrværkeriet, påpeger Kim Bjerg Wemmelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce