Annonce
Vejle

Nytårskoncerter klemt af coronaen: De flyttes til musikteateret - og du skal være hurtig

Sådan gik det til, da der var før-corona-nytårskoncert i hal 1 i DGI Huset i 2014. I år flyttes det populære arrangement til mindre rammer i Vejle Musikteater og holdes senere på året - 24. januar 2021. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
En aflysning truede, men det er lykkedes at finde en model for afvikling af de traditionsrige nytårskoncerter med Lauseniana.
Annonce

Vejle: Advarsel: Du skal være lynhurtig for at komme med til årets nytårskoncert, for billetantallet er reduceret til en fjerdedel.

Den gode nyhed er, at de traditionsrige nytårskoncerter i Vejle overhovedet gennemføres. Men mange vil uden tvivl begræde, at der bliver plads til langt færre gæster end normalt.

Tidligere år har der været to koncerter med over 1500 tilhørere pr. gang. I år bliver det to koncerter med i overkanten af 400 tilhørere pr. koncert.

Annonce

Maks. 500 personer brutto

Forklaringen er, at koncerterne på grund af virussituationen skal flyttes fra DGI Huset til Vejle Musikteater, hvor der maksimalt må være 500 personer inklusive orkesteret, dets hjælpere og musikteaterets ansatte.

Begge koncerter afvikles 24. januar, og salget af billetter til 220 kroner pr. styk begynder onsdag den 18. november kl. 10 på www.vejlemusikteater.dk og på billetsalgstelefon 79 43 20 30, hvor der vil være ekstra bemanding til det forventede tryk fra billetkøberne.

De sædvanlige "tumulter", når nytårskoncertens store publikum gør åbningen af billetsalget til en fest ved at møde op i billetsalgskontoret, er ikke mulige i år, oplyser musikteatret.


De sædvanlige "tumulter", når nytårskoncertens store publikum gør åbningen af billetsalget til en fest ved at møde op i billetsalgskontoret, er ikke mulige i år.

Fra artiklen


Annonce

Aflysning truede

Alternativet til flytningen af koncerten var en aflysning af arrangementet. Derfor citeres Dan Arnløv Jørgensen (K), der er formand for kultur- og idrætsudvalget under byrådet, i en pressemeddelelse for følgende:

- Jeg er glad for, at Vejle Musikteater næste år hjælper os med nytårskoncerterne. Vi lever jo i en usikker tid, hvor meget er foranderligt, så nu er der mere end nogensinde brug for at holde fast i nogle gode traditioner, som nytårskoncerterne jo er.

Som altid er det Lauseniana står for nytårsmusikken. Mange kender musikerne under bandnavnet Slyngelorkestret. Det ledes af kapelmester Jørgen Fuglebæk.

Orkestret har leveret musikken til nytårskoncerten siden 1981.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce