Annonce
Egtved

Nytårsvandretur med bjesk og fællessang

Naturvejleder Peer Høgsberg, her undtagelsesvis uden hat, fortæller på nytårsvandringen om ådalen, kulturlandskabet planter og dyr undervejs og med specielt fokus på  træerne i vinterdragt. Privatfoto
Søndag inviterer "De blå forklæder", Bindeballe Købmandsgård og naturvejleder Peer Høgsberg på den snart traditionsrige vandretur fra Bindeballe Købmandsgård.
Annonce

Bindeballe: Søndag 5. januar inviterer "De blå forklæder", Bindeballe Købmandsgård og naturvejleder Peer Høgsberg på den efterhånden traditionsrige vandretur fra Bindeballe Købmandsgård.

Turen starter klokken 13 fra den gamle købmandsgård. Turen er cirka fem kilometer lang og vil foregå i et roligt tempo på markveje og trampestier.

Fra Købmandsgården bestiges først Slotsbjerg, og så går deltagerne videre ned ad Slotsbjergvej langs bækken forbi den nedrevne gård "Mosegård" til den genslyngede bæk ved Potkærvej.

Derfra går selskabet ud til ådalen med den gule stirute og videre langs skræntfoden gennem Naturstyrelsens vilde skræntskov, der er udlagt som urørt skov. Denne del af turen er ikke egnet for klapvogne og dårligt gående.

Deltagerne gør holdt ved shelterpladsen i Birkelund, hvor der vil blive mulighed for en fællessang eller to, og derfra går det hjemad mod købmandsgården, der står klar med varer, kaffe og kage.

Alle er velkomne. Det koster dog et beskedent beløb for voksne at deltage, men så følger en Bindeballebjesk også med. Børn - uden bjesk! - deltager gratis. Hunde i snor må gerne medbringes.

Nytårsvandringerne fra Bindeballe Købmandsgård kan godt trække en del vandrefugle ud i naturen oven på al julemaden og inden nytårsfortsætterne er helt glemt. Her et fotos fra en tidligere nytårsvandretur til Vejle Ådal med naturvejleder Peer Høgsberg. Foto: Peer Høgsberg
Ikke meget tyder på at vi på nytårsvandreturen i 2020 får set landskabet og købmandsgården i fint puddersne; men man har da lov at forestille sig det, og fint og idyllisk ser Bindeballe Købmandsgård jo ud, pyntet med sne. Foto: Peer Høgsberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Nyt coronatilfælde i Jelling: Fysioterapiklinik lukker resten af ugen

Annonce