Annonce
Erhverv

Nytænkende smedevirksomhed er havnet i væksteventyr

I løbet af blot halvanden måned blev KD Group ISO-certificeret. Det har åbnet markeder i Mellemøsten, og den første ordre på 6,3 mio. kroner til et renseanlæg i Saudi-Arabien er snart færdig. Foto: Michael Svenningsen
Vejle - Der er vækst og nye arbejdspladser på vej til Vejle.

Smedevirksomheden KD Group oplever netop nu massiv vækst i Mellemøsten, og KD Group forventer, at virksomheden i 2018 omsætter for 100 mio. kroner.

Det er en fordobling i forhold til det nuværende niveau, og virksomheden forventer at skulle ansætte 20-25 nye medarbejdere, så de nuværende 35 ansatte får mange nye kolleger i de næste år.

- Vi er i gang med at transformere virksomheden fra en 50 år gammel smedevirksomhed til en Cleantech-virksomhed, der leverer løsninger skræddersyet til den enkelte kunde. Det betyder, at det især bliver ingeniører og teknikere, vi kommer til at ansætte, siger adm. direktør Jens Krogh.

Produktionen med 20 dygtige smede skal bevares i Vejle.

- Vi udvikler en række nye produkter og forbedrer de eksisterende, og den udvikling kan kun lade sig gøre, fordi vi har produktion og udvikling knyttet tæt sammen. Halvdelen af de nye produkter, vi udvikler, har deres afsæt i forbedringer, som bliver fundet i design og produktionen, siger Jens Krogh.
KD Group begyndte som underleverandør til Krüger, men producerer nu sine egne renseanlæg. Dette anlæg til bryggerier kan spare store mængder vand, fordi spildevand kan omdannes til såkaldt teknisk vand. Det sparer masser af vand, der fødevarevirksomheder typisk bruger tre liter procesvand pr. liter vand i det færdige produkt.
Samtidig er KD Groups medarbejdere så dygtige, at de trods højere løn kan konkurrere med produktion i Polen eller Tjekkiet, når det kommer til rustfri opgaver.

KD Groups væsentligste ben har været produktion af udstyr til renseanlæg.
Jens Krogh har de seneste tre år været adm. direktør i KD Group. Virksomheden er i gang med en forandring fra smedevirksomhed til cleantech, og målet for de næste tre år er at fordoble omsætningen fra 50 til 100 mio. kroner og øge antallet af ansatte fra 35 til 55-60.

Du kan læse meget mere om virksomheden i dagens avis, hvor det også beskrives, hvor store ordrer de har i vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce