Annonce
Billund

Nyt aktivitetsområde på vej ved Vorbasse Fritidscenter: Pengene er i hus

Det nye aktivitetsområde vil kunne bruges til en lang række forskellige aktiviteter. De 4,5 millioner kroner, som det koster at bygge anlægget, er i hus, og det vil Vorbasse gerne give som en gave til Billund Kommune, hvis kommunen vil være villig til at overtage driften af området.
Anlægsmidlerne på 4,5 millioner kroner til et nyt aktivitetsområde i Vorbasse er fundet. Lokalområdet vil gerne give midlerne som gave til Billund Kommune, hvis kommunen vil påtage sig driften af området.

Vorbasse: Et nyt udendørs anlæg bestående af en kunstgræsbane til fodbold og andre aktiviteter, et udendørs fitnessområde samt et sandområde til beachvolleyball eller beachhåndbold kan være på vej ved Vorbasse Fritidscenter.

Projektet er døbt Vorbasse Helårsaktivitetsbaner, og en arbejdsgruppe har gennem et par år arbejdet på at få projektet stablet på benene og fundet den nødvendige kapital. Projektet beløber sig til 4,5 millioner kroner, og de penge har arbejdsgruppen fundet.

- Vi har sådan set pengene. Men der er tale om et kommunalt areal, og det er et kommunalt drevet fritidscenter og skole, og hele byfornyelsesprojektet er kommunalt forankret. Så det er noget, vi kommer til at gøre i tæt samarbejde med Billund Kommune, fortæller Gitte Holmgaard, der er en af de aktive i arbejdsgruppen bag projektet.

Annonce

Bane til mange formål

Kunstgræsbanen bliver ikke ligesom de kunstgræsbaner, der allerede findes i Grindsted og Billund. De to allerede eksisterende baner er baseret på en løsning med gummigranulater, men i Vorbasse sigter man efter at bruge enten sand eller eCork, der er mere miljøvenligt og i modsætning til gummigranulaterne bliver på banen.

Byfornyelse

Byfornyelse har gennem flere år været på tegnebrættet i Vorbasse.

Der er blevet holdt borgermøder, hvor byens borgere har haft mulighed for at komme med ønsker til den kommende byfornyelse.

En af de ting, der er på tegnebrættet, er et nyt torv, ligesom skolen og fritidscentret skal bindes bedre sammen.

Både kommunen og staten har bidraget økonomisk til byfornyelsen.

Kunstbanen vil kunne bruges til mange andre aktiviteter end lige fodbold.

- Det er en helårs aktivitetsbane. Målet er, at der blandt andet kan spilles fodbold på den, men den kan også bruges til mange andre aktiviteter, slår Gitte Holmgaard fast.

Annonce

Vil give en gave

De frivillige i Vorbasse er gået i dialog med Billund Kommune om, hvordan projektet kan blive realiseret.

- Vi har skaffet anlægsmidlerne, og dem vil vi gerne give som gave til Billund Kommune, siger Gitte Holmgaard og tilføjer, at det vil være nødvendigt, at Billund Kommune overtager driften af anlægget, når det på et tidspunkt står færdigt.

Om Billund Kommune vil nikke ja til det forslag og tage imod gaven på 4,5 millioner kroner, er der endnu ikke taget stilling til. Politikerne i både teknik- og miljøudvalget samt unge- og kulturudvalget er blevet præsenteret for projektet, som der nu bliver set nærmere på.

- Vi har haft et dialogmøde med dem for at høre mere om, hvilke tanker de har. Nu har vi bedt forvaltningen om at tjekke de tal, vi har fået fra dem i forhold til, hvordan tingene kan hænge sammen. Derefter er vi klar til at tage en politisk drøftelse af det, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget.

Annonce

Vil i gang i 2021

Selvom der fortsat venter noget arbejde, inden spaden kan blive sat i jorden, er der tale om et projekt, som helst skal i gang inden for en overskuelig fremtid.

- Vi har nogle fondsmidler, som vi meget gerne skal have sat i spil. Så projektet skal gerne igangsættes i efteråret 2021, siger Gitte Holmgaard.

Det vurderes, at driften af anlægget vil koste omkring 100.000 kroner om året.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Billund

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce