Annonce
Egtved

Nyt boligområde kan være på vej i Ødsted

Første januar talte Ødsted by 1.478 indbyggere ifølge Danmarks Statistik. Et nyt boligområde kan være på vej, og det vil betyde flere indbyggere til byen. Arkivfoto
Vejle Kommune forsøgte i foråret noget nyt, nemlig at inddrage borgerne tidligere i processen, når det handler om at udarbejde en ny lokalplan. Nu har teknisk udvalg sat gang i lokalplanarbejdet for et nyt boligområde i Ødsted.
Annonce

Ødsted: Hvad tænker borgerne i Ødsted om planer om at udstykke et nyt boligområde med op til 15 boliger ved Birke Allé i Ødsted? Det ønskede Vejle Kommune at få et indblik i ved at holde et dialogmøde i Brunmosehallen tilbage i marts.

Nogle af de tanker, spørgsmål og input, der kom den aften, har forvaltningen siden arbejdet videre med, så teknisk udvalg nu kan sætte gang i arbejdet med at udarbejde en lokalplan.

- Det er første gang, at vi i kommunen har gennemført sådan et møde, inden vi er gået videre med lokalplanarbejdet. Lokalplaner bliver altid sendt i offentlig høring, men vi ville gerne prøve at se, hvad det betød at holde et møde tidligere i processen, fortæller Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.


Det vil selvfølgelig betyde lidt mere trafik på vejen, som nogle af borgerne på den vej var bekymrede for, men vi mener ikke, det er mere, end vejen kan klare.

Gerda Haastrup Jørgensen, udvalgsformand


Mellem 50 og 60 var tilbage i marts mødt op for at give deres input, der især gik på ønsker og bekymringer i forhold til vejadgang til det planlagte boligområde. Nogle ønskede Birke Allé som vejadgang, andre Lille Mølkær, mens nogle enkelte pegede på Brunmose.

Teknisk udvalg er endt med, efter anbefaling fra forvaltningen, at pege på Birke Allé som adgangsvej.

- Her er der fortov, og Birke Allé har en bedre vejforbindelse til Ribevej og Ammitsbølvej for trafik mod henholdsvis Vejle og Kolding. Det vil selvfølgelig betyde lidt mere trafik på vejen, som nogle af borgerne på den vej var bekymrede for, men vi mener ikke, det er mere, end vejen kan klare, siger hun.

Annonce

Proces blev forsinket

Når den nye lokalplan er udarbejdet, vil den blive sendt i offentlig høring som normalt, hvor alle har mulighed for at komme med indsigelser - også selvom der allerede har været et dialogmøde, hvor borgerne har haft mulighed for at påvirke lokalplanarbejdet.

Gerda Haastrup Jørgensen er glad for forsøget med dialogmøde i forbindelse med lokalplanarbejdet.

- Det giver noget andet at holde sådan et møde end kun at få skriftlige indsigelser. Der er nok flere, der giver deres holdning til kende på den måde, og der kommer nok også nogle andre ting frem på den måde, end hvis lokalplanforslaget kun bliver offentliggjort som normalt, siger hun.

Udvalgsformanden ærgrer sig kun over, at der er gået så lang tid fra dialogmødet, til teknisk udvalg nu kan sætte lokalplanarbejdet rigtig i gang.

- Vi nåede lige at afvikle mødet, inden det hele blev lukket ned på grund af coronaen. Derfor er det blevet en meget mere langstrakt proces, end vi havde håbet på. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, der måske har spekuleret på, om det overhovedet blev til noget, men nu kan vi komme videre, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce