Annonce
Egtved

Nyt bosted skal hjælpe borgere med at lære at bo i egen bolig

Et nyt botilbud med navnet "Pilebo" for psykisk sårbare, der ønsker at blive klar til at flytte i egen bolig, er netop åbnet i Egtved. Arkivfoto: Søren E. Alwan
1. november åbnede det nye tilbud Pilebo i Egtved for borgere, der har brug for støtte til at kunne lære at bo i egen bolig i stedet for døgntilbud.
Annonce

Egtved: Det er ikke altid så ligetil at bo i egen bolig, hvis man er psykisk syg. For nogle kan helt almindelige gøremål som rengøring, tøjvask og indkøb være svært at overskue, og for andre kan det svære måske især bestå i at føle sig tilpas ved at være alene i sit eget hjem.

I Egtved åbnede 1. november et nyt tilbud for borgere "med særlige psykiske vanskeligheder", som det kaldes i kommunalt regi. Stedet, der har fået navnet "Pilebo", er indrettet med seks beboerlejligheder og er henvendt beboere fra bostederne Sukkertoppen og Tinghøj.


Formålet med "Pilebo" er at understøtte de her borgeres ønske om at blive klar til at flytte i egen bolig.

Gitte Frederiksen, udvalgsformand


Fælles for borgerne er, at de er visiteret til et døgntilbud og har et ønske om at flytte i egen bolig, men endnu ikke er helt klar til det.

- Formålet med "Pilebo" er at understøtte de her borgeres ønske om at blive klar til at flytte i egen bolig. Her får de den støtte, de har brug for, og de får træning i og udvikling af de færdigheder, de har brug for at kunne klare sig selv i egen bolig på sigt, fortæller Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget i Vejle Kommune.

- Det gælder hjælp til både alt det praktiske, men det er også hjælp til, hvordan man kan gøre det hyggeligt i sit hjem, så man føler sig tilpas ved at være der alene, forklarer hun.

Annonce

Ingen lignende tilbud

Gitte Frederiksen er meget glad for det nye tilbud, som hun håber vil blive en succes.

- For mange af borgerne på vores døgntilbud er det et stort håb en dag at kunne få egen bolig og klare sig selv. Det håb vil vi gerne være med til at understøtte på den her måde, fortæller Gitte Frederiksen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke andre lignende tilbud i kommunen. Der findes forskellige tilbud om støtte i egen bolig, men "Pilebo" er et nyt tilbud.

- Her vil borgerne få hjælp til at se, om det vil være realistisk at flytte i egen bolig på et tidspunkt, så de ikke flytter i egen bolig for hurtigt og ender med at være nødt til at flytte tilbage igen. Vi taler om en gruppe sårbare mennesker, der ikke har brug for sådan nogle nederlag, hvis de kan undgå det, forklarer udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce