Annonce
Egtved

Nyt bosted skal hjælpe borgere med at lære at bo i egen bolig

Et nyt botilbud med navnet "Pilebo" for psykisk sårbare, der ønsker at blive klar til at flytte i egen bolig, er netop åbnet i Egtved. Arkivfoto: Søren E. Alwan
1. november åbnede det nye tilbud Pilebo i Egtved for borgere, der har brug for støtte til at kunne lære at bo i egen bolig i stedet for døgntilbud.

Egtved: Det er ikke altid så ligetil at bo i egen bolig, hvis man er psykisk syg. For nogle kan helt almindelige gøremål som rengøring, tøjvask og indkøb være svært at overskue, og for andre kan det svære måske især bestå i at føle sig tilpas ved at være alene i sit eget hjem.

I Egtved åbnede 1. november et nyt tilbud for borgere "med særlige psykiske vanskeligheder", som det kaldes i kommunalt regi. Stedet, der har fået navnet "Pilebo", er indrettet med seks beboerlejligheder og er henvendt beboere fra bostederne Sukkertoppen og Tinghøj.


Annonce

Formålet med "Pilebo" er at understøtte de her borgeres ønske om at blive klar til at flytte i egen bolig.

Gitte Frederiksen, udvalgsformand


Fælles for borgerne er, at de er visiteret til et døgntilbud og har et ønske om at flytte i egen bolig, men endnu ikke er helt klar til det.

- Formålet med "Pilebo" er at understøtte de her borgeres ønske om at blive klar til at flytte i egen bolig. Her får de den støtte, de har brug for, og de får træning i og udvikling af de færdigheder, de har brug for at kunne klare sig selv i egen bolig på sigt, fortæller Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget i Vejle Kommune.

- Det gælder hjælp til både alt det praktiske, men det er også hjælp til, hvordan man kan gøre det hyggeligt i sit hjem, så man føler sig tilpas ved at være der alene, forklarer hun.

Ingen lignende tilbud

Gitte Frederiksen er meget glad for det nye tilbud, som hun håber vil blive en succes.

- For mange af borgerne på vores døgntilbud er det et stort håb en dag at kunne få egen bolig og klare sig selv. Det håb vil vi gerne være med til at understøtte på den her måde, fortæller Gitte Frederiksen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke andre lignende tilbud i kommunen. Der findes forskellige tilbud om støtte i egen bolig, men "Pilebo" er et nyt tilbud.

- Her vil borgerne få hjælp til at se, om det vil være realistisk at flytte i egen bolig på et tidspunkt, så de ikke flytter i egen bolig for hurtigt og ender med at være nødt til at flytte tilbage igen. Vi taler om en gruppe sårbare mennesker, der ikke har brug for sådan nogle nederlag, hvis de kan undgå det, forklarer udvalgsformanden.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce