Annonce
Vejle

Nyt container-byggeri er kommet på plads ved Spinderihallerne

Container-kontorerne kom torsdag i sidste uge på plads ved Spinderihallerne, hvor de skal stå de kommende fem år og fungere som kontor-fællesskab for mindre virksomheder. Foto: Mette Mørk
Efter et års forsinkelse er nyt kontorfællesskab i 20 tidligere skibscontainere klar til indflytning. I sidste uge blev de sidste containere hejst på plads.

Vejle: I sidste uge skød et nyt - længe ventet - kontorfællesskab op på parkeringspladserne ved Spinderihallerne.

Kontorfællesskabet består af 20 skibscontainere af hver 40 fods - eller omkring 12 meters - længde, som indrettes til omkring 15 kontorer og arbejdspladser for mindre virksomheder.

Container-kontorerne skulle egentlig have været på plads i starten af 2019, men projektet er blevet forsinket undervejs, fortæller Brian Gade, administrerende direktør i Container Living, som i 2018 vandt Vejle Kommunes udbud om et midlertidigt byggeri ved Spinderihallerne.

Annonce
Kontorerne blev hejst ind med kran efter først at være sejlet fra Estland til Fredericia. Foto: Mette Mørk

- Vi havde nok undervurderet de tekniske udfordringer, det giver at producere efter danske normer og regler i udlandet. Havde produktionen fundet sted i Danmark, kunne vi bare sige, at boligerne skal leve op til bygningsreglementet, og så ville alle forstå det og vide, hvad der skulle til. Vi får kontorerne bygget i Estland, og her kan du ikke bruge bygningsreglementet som reference på samme måde, og det har forsinket os, fortæller Brian Gade.

Sejlet til Fredericia

Container-kontorerne er fra Estland blevet sejlet til Fredericia, hvor Container Living tidligere har opstillet en række container-boliger i Kanalbyen ved havnen.


Vi havde nok undervurderet de tekniske udfordringer, det giver at producere efter danske normer og regler i udlandet.

Brian Gade, adm. direktør, Container Living


Fra Fredericia blev containerne kørt til Vejle og hejst på plads onsdag og torsdag.

Ifølge den oprindelige ordlyd i udbuddet fra Vejle Kommune skal kontorfællesskabet pilles ned igen efter syv år - det vil med forsinkelsen betyde, at de skal væk igen om fem år.

- Det er ikke noget problem. En forsinkelse er aldrig optimal, men vi er glade og tilfredse med, at kontorerne nu er på plads. Når de skal væk herfra, flytter vi dem et andet sted hen. Containerne har en levetid på 50 år, så vi skal nok få brugt dem, siger Brian Gade.

Han tilføjer, at omkring 75 procent af lejemålene er udlejet i det nye kontorfællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce